Πριν την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Eurobank: Δίνεις τα κλειδιά του ακινήτου και ξεχρεώνεις

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2017 01:59 |
Eurobank: Δίνεις τα κλειδιά του ακινήτου και ξεχρεώνεις
Η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να ενεργοποιήσει την «Εθελοντική Παράδοση Ενυπόθηκου Ακινήτου», μέτρο που ισχύσει στις ΗΠΑ και εφαρμόστηκε επιτυχώς στην Κύπρο, ώστε οι δανειολήπτες να απαλλαγούν από το σύνολο ή μέρος της οφειλής τους.Πηγή: Eurokinissi

Τη λύση της «παράδοσης των κλειδιών» για ακίνητα - σπίτια ή επαγγελματική στέγη- που είναι υποθηκευμένα και πρόκειται να βγουν σε πλειστηριασμό προτείνει η Eurobank στους δανειολήπτες που βρέθηκαν σε αδιέξοδο πληρωμής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να ενεργοποιήσει την «Εθελοντική Παράδοση Ενυπόθηκου Ακινήτου», μέτρο που ισχύσει στις ΗΠΑ και εφαρμόστηκε επιτυχώς στην Κύπρο, ώστε οι δανειολήπτες να απαλλαγούν από το σύνολο ή μέρος της οφειλής τους ανάλογα με την εμπορική αξία που έχει το ακίνητό τους ενόψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την ερχόμενη εβδομάδα.

Οπως έγινε γνωστό, η Τράπεζα εγκαινιάζει τη συναινετικού χαρακτήρα λύση οριστικής διευθέτησης σε οφειλέτες με εξασφαλισμένα δάνεια Στεγαστικής και Επαγγελματικής Πίστης, που φέρει τον διακριτό τίτλο «Εθελοντική Παράδοση Ενυπόθηκου Ακινήτου» ή «Deed in Lieu», όπως αναφέρεται στη διεθνή πρακτική.

«Εθελοντική Παράδοση Ενυπόθηκου Ακινήτου»


Το Deed in Lieu, αφορά στη συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και Τράπεζας για:

• Τη μεταβίβαση του τίτλου ιδιοκτησίας του ενυπόθηκου ακινήτου από τον οφειλέτη προς την Τράπεζα, προς εξόφληση του δανείου κατά το ποσό της εμπορικής του αξίας και
• Την υπό προϋποθέσεις μερική ή ολική εξόφληση του δανείου που είχε λάβει ο οφειλέτης για το εν λόγω ακίνητο.

H λύση απευθύνεται αποκλειστικά σε οφειλέτες με ενυπόθηκα στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια σε ευρώ, στα οποία έχει επιδοθεί διαταγή πληρωμής και προϋποθέτει την έγκριση αρμόδιου εγκριτικού κλιμακίου.

Η αξιολόγηση αιτημάτων διενεργείται σε συγκεκριμένο πλαίσιο πιστωτικής πολιτικής και εντάσσεται στους στόχους που έχουν τεθεί για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της τράπεζας.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα της λύσης «Εθελοντική Παράδοση Ενυπόθηκου Ακινήτου» δεν μπορεί να είναι δυσμενέστερο του αποτελέσματος της συμμετοχής της Τράπεζας στον πλειστηριασμό για το ίδιο ακίνητο.

H νέα λύση έχει ως στόχο να βοηθήσει πιστούχους να εξοφλήσουν το χρέος τους προς την Τράπεζα με αμοιβαία επωφελή τρόπο, δεδομένων των συνθηκών, και να απαλλαγούν από τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

6
Άδικο έχω;
25/11/2017 06:30
Εις τον καπίταλιζμ και το ννννν της γυναίκας σου να δώσεις και πάλι ΔΕΝ ξεχρεώνεις.
Μεταμεσονύκτια σοβιετολαγνεία. Κακό είναι;
25/11/2017 04:39
Τύποις "έλληνες" που έχουτε μάθει κιόλας να παγαίνετε το ποντίκι επάνω εις το σύμβολο του αντίχειρος που τυγχάνει στραμμένος προς τα κάτω, ακούστε καλά πώς έχουσι τα πράματα. Δια να μπορέξει κανείς να μπανίσει σπίτι υπάρχουνε ΜΟΝΟ 3 τρόποι. Διαλιέχτε και παίρνουτε:
1) Να υπάρξει κανάς Βήτας Παγκόσμιος Πόλεμος και να φτάσει η Αθρωπότης εις το Ναδίρ οπότενες πιο κάτω από πάτο δεν υπάρχει να πιάσουμε και έτσι κούτσα-κούτσα κι έστω και με αντιπαροχή να κονομήξουμε κανά διαμερισματάκι. 2) Να έρθει εις τα πράματα ένα (όπως τα αποκαλούνε οι "δημοκρατικούληδες") "ολοκληρωτικό καθεστώς" (γουστάρω!) και η Στέγη-Παιδεία-Υγεία-Εργασία-Μηδέν Εγκληματικότης να επιβάλονται δια γκουλάγκ και ροπάλου. 3) Να υπάγεις εις την Τράπεζα όπως γίνεται εις το Αμέρικλα και εις τας εποχάς του Κωστάκη του Σημιτούλη και να χτυπήσεις ένα δάνειο δια να έχεις κατόπιν την ψευταίστησις ότι "θα βάνω ρε παιδάκι μου ένα κεραμίδι πάνω από την κεφάλα μου" και μια ωραία πρωΐα να ξυπνήσεις εις το δρόμο.
Ποίον τρόπο θεωρείτε πιο ασφαλή και πιο μόνιμο ελληνάρες μου;
Γρήγορα
25/11/2017 03:38
Δίνεις τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης και των φορολογουμένων και ξεχρεώνεις.
Καπιταλισμό δεν θέλατε πουλάκια μου;
25/11/2017 02:24
Στην Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών δεν υπήρχε άστεγος ούτε για δείγμα. Να προνοήσουν έστω να έχουν έναν άστεγο να τον βάλουν στο μουσείο να τον δείχνουν στον κόσμο να λένε "να, έτσι είναι ο άστεγος, όπως Αμέρικλα". Τίποτα, καμία πρόνοια, μπιτ μυαλό να τους κόψει να αφήσουν έστω έναν άστεγο. Κακό και τρισάθλιο κράτος η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών. Άσε που εκτός από αστέγους δεν είχαν ούτε και αμέρικλαν μπλού τζην. Καλά δεν τα λέγω κύριε Ηλία Κανέλλη και κύριε Τάκη Μίχα;
Victor
25/11/2017 08:22
Δεν υπήρχε άστεγος στην ΕΣΣΔ γιατί όλοι ζούσαν σε άθλια 2άρια κλουβιά χωρίς μπαλκόνια σε τεράστιες άσχημες άχαρες πολυκατοικίες. Εκτός από τους αξιωματούχους του κόμματος φυσικά. Στις ουρές για ώρες για είδη βασικής ανάγκης Ακόμη προσπαθούν οι άνθρωποι να συνέρθουν από την καταστροφή του κομμουνισμού.
Τασούλα Τσουκαλά
25/11/2017 04:21
Τί λες ρε χαμένε; Επί σιχαμερής ΕΣΣΔ τα καημένα τα σύνορα ήντουνε ερμητικά κλειστά κι έτσι εμείς οι δυστυχισμένοι οι αντιρατσιστούληδες δεν μπορούσαμε να πουλήσουμε "αλληλεγγύη" ώστε να διοριστούμε εις τα υπουργεία. Ευτυχώς όμως από το 1990-91 και δώθε ο Θατσερισμός ξεθάρρεψε και πήρε τα πάνω του.