Κατέθεσαν τροπολογία έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδρούν οι Κινέζοι στο αίτημα για επιπλέον προσλήψεις στον ΟΛΠ

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2017 16:25 |
Αντιδρούν οι Κινέζοι στο αίτημα για επιπλέον προσλήψεις στον ΟΛΠ

Απόπειρα προσλήψεων που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται σε 74 εργαζόμενους στον ΟΛΠ επιχειρούν με τροπολογία που υπογράφουν έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Γ. Δρίτσα πρώην υπουργό Ναυτιλίας.

Στην τροπολογία που έχει κατατεθεί σε νομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου Ναυτιλίας, οι έξι βουλευτές επικαλούνται το γεγονός ότι εκκρεμούν προσλήψεις στον ΟΛΠ από την περίοδο 2009, 2011, 2014, εργαζομένων που είχαν διοριστεί μέσω του ΑΣΕΠ όσο ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ανήκε στο Δημόσιο, και επομένων υπάρχει νόμιμο δικαίωμα πρόσληψής τους.

Διαφορετικά ζητούν εφόσον δεν καθίσταται δυνατή η τοποθέτησή τους στον ΟΛΠ να προσληφθούν σε άλλο οργανισμό του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα όπου υπάρχουν αντίστοιχες κενές θέσεις.

Αρχικά οι πληροφορίες μιλούσαν για ένα μονοψήφιο αριθμό εργαζομένων, ωστόσο οι εργαζόμενοι που είχαν αποφασιστεί να διοριστούν μέσω ΑΣΕΠ στον ΟΛΠ ανέρχονται σε 74.  

Η τροπολογία έχει θέμα «Επίσπευση διαδικασιών διορισμού και πρόσληψης διοριστέων» και υπογράφεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δρίτσα, Γεννιά, Δουζίνα, Σταματάκη, Καματερό και Συρμαλένιο, που εκλέγονται στον Πειραιά, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Από τις πλευρά τους πηγές τις COSCO στην οποία και έχει περάσει ο ΟΛΠ επισημαίνουν την κάθετη διαφωνία τους με την παραπάνω τροπολογία, ενώ παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι εάν αυτή γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, τότε είναι πιθανόν να ανοίξει η όρεξη και σε άλλα παρόμοια αιτήματα διορισμών σε ιδιωτικοποιημένες ή προς ιδιωτικοποίηση κρατικές επιχειρήσεις.

2
scr
23/11/2017 18:28
Αφού καλέ είναι γραμμάτια που μέχρι τώρα δεν τους βγήκε να πληρώσουν
Κούλη σώσε μας
23/11/2017 16:34
Έρχεται η ανάπτυξη Κυριάκο