Σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Μόσχας

Η Ελλάδα ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ρώσους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2017 15:12 |
Η Ελλάδα ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ρώσους
Η Ελλάδα παραμένει μέσα στις πιο δημοφιλείς επιλογές των Ρώσων τουριστών

Αυξημένο κατά 30% εμφανίζεται το ποσοστό των Ρώσων τουριστών που επιλέγουν κάποια χώρα του εξωτερικού ως τους ιδανικούς ταξιδιωτικούς προορισμό για να περάσουν τις διακοπές τους, σύμφωνα με στοιχεία της ρωσικής στατιστικής υπηρεσίας Rosstat, που δημοσιοποίησε το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Μόσχας.

Συγκεκριμένα αυξήθηκε κατά 30% στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017 ο αριθμός των Ρώσων που περνούν τις διακοπές τους στο εξωτερικό, φτάνοντας τα 17,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της ρωσικής στατιστικής υπηρεσίας Rosstat, που δημοσιοποίησε το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Μόσχας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, η Τουρκία επέστρεψε φέτος στη θέση του δημοφιλέστερου τουριστικού προορισμού. Την επισκέφτηκαν 4,1 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες στο διάστημα Ιανουαρίου- Ιουνίου 2017, δηλαδή το 25% της συνολικής εξερχόμενης τουριστικής κίνησης, ενώ οι μεγαλύτεροι tour operators θεωρούν ότι στην Τουρκία αντιστοιχούσαν τα δύο τρίτα του συνόλου των πωλήσεών τους το 2017.

Πέραν της Τουρκίας, δημοφιλείς προορισμοί των Ρώσων τουριστών παραμένουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ισπανία, το Μαυροβούνιο και η Κροατία. Ο εσωτερικός τουρισμός κινείται επίσης ανοδικά και είναι αυξημένος κατά 10% φέτος. Ο αριθμός των εσωτερικών τουριστών είναι της τάξης των 50 εκατομμυρίων. Υπολογίζεται ότι δύο στους τρεις Ρώσους δεν κατέχουν διαβατήριο που να τους επιτρέπει να ταξιδέψουν εκτός συνόρων, γεγονός που αναγκάζει πολλούς από αυτούς να επιλέξουν τη Ρωσία για τις διακοπές τους, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.

1
"XY" Βερολίνο
23/11/2017 11:00
Μόνο που οι Ρώσοι τουρίστες είναι μπατιροτουρίστες και δεν αφήνουν τίποτα. Η πληροφορία από μακροχρόνια φίλη μου, που έχει γνωστή ξενοδοχιακή μονάδα έξω από το Ηράκλειο Κρήτης.