Σε νέο σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο η εταιρεία υπόσχεται ότι θα είναι από τα γρηγορότερα στον κόσμο, στοιχηματίζει πλέον η Tesla. Η παρουσίαση έγινε μαζί με αυτή του νέου ηλεκτρικού φορτηγού της εταιρείας που αναμένεται να αυξήσει κι άλλο τον ανταγωνισμό στο συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς.

Το νέο σπορ Roadster δεύτερης γενιάς της αμερικανικής εταιρείας θα μπορεί, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Elon Musk, να επιταχύνει από στάση στα 100 χιλιόμετρα μέσα σε 1,9 δευτερόλεπτα και να φτάνει από στάση στα 160 χιλιόμετρα σε 4 δευτερόλεπτα. Επίσης, η εταιρεία υπόσχεται ότι θα μπορεί να κινείται για 1.000 χιλιόμετρα πριν χρειαστεί να μπει στην πρίζα. Στόχος της Tesla είναι να κερδίσει μερίδιο από τις εταιρείες κατασκευής παραδοσιακών σπορ αυτοκινήτων, οι οποίες όμως δεν αναμένεται να καθήσουν με σταυρωμένα τα χέρια.

ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ. Οσοι ενδιαφέρονται για το νέο τετραθέσιο Roadster που αναμένεται ότι θα βγει στην παραγωγή το 2020 μπορούν να κάνουν κράτηση δίνοντας προκαταβολή 50.000 δολαρίων. Τα πρώτα 1.000 αυτοκίνητα που θα είναι ειδική έκδοση θα πωλούνται συνολικά προς 250.000 δολάρια το καθένα. Τα επόμενα θα έχουν τιμή που θα φτάνει τα 200.000 δολάρια. Πρόκειται για τη δεύτερη έκδοση του σπορ αυτοκινήτου της εταιρείας. Το πρώτο Roadster κατασκευάστηκε το 2008.

Η Tesla δεν έχει δώσει ακόμη τελική τιμή για το νέο της ηλεκτρικό φορτηγό Semi με το οποίο φιλοδοξεί να μπει στην αγορά μεταφορών προϊόντων. Πολλοί αναλυτές εξέφρασαν φόβους ότι το Semi μπορεί να κοστίσει τελικά πολλά στην εταιρεία, η οποία έχει κάνει πολλές επενδύσεις, αλλά δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κάποιο κέρδος σε ετήσια βάση, όπως σημειώνει το Reuters. Ενα από τα μεγάλα στοιχήματα της εταιρείας είναι να πετύχει σημαντικές πωλήσεις και για το νέο της αυτοκίνητο σεντάν με την ονομασία Model 3, το οποίο αναμένεται ότι θα είναι πιο προσιτό από άλλα μοντέλα της Tesla, καθώς θα πωλείται προς 35.000 δολάρια.