Σε θετική τροχιά κινήθηκαν τα αποτελέσματα της Eurobank το τρίτο τρίμηνο του 2017, καθώς τα καθαρά κέρδη πριν από τις μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες και τα έκτακτα αποτελέσματα ανήλθαν σε 61 εκατ. ευρώ, από 37 εκατ. που ήταν το β΄ τρίμηνο του 2017, ενώ στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, ο όμιλος παρουσίασε καθαρά κέρδη 132 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης της τράπεζας η Eurobank παρουσίασε μειωμένες λειτουργικές δαπάνες κατά 2% το εννεάμηνο, ενώ τα καθαρά της κέρδη από τις δραστηριότητες στο εξωτερικό ανήλθαν σε 32 εκατ. το τρίτο τρίμηνο και σε 97 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο.

Σε αρνητικά επίπεδα κινήθηκαν και τα νέα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα της τράπεζας για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο και διαμορφώθηκαν σε -111 εκατ. ευρώ. Τα νέα δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών μειώθηκαν κατά 69,4% έναντι του β΄ τριμήνου 2017 και διαμορφώθηκαν σε 26 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η τράπεζα παρουσίασε αύξηση καταθέσεων στην Ελλάδα κατά 0,7 δισ. το τρίτο τρίμηνο και 1 δισ. στο εννεάμηνο, ενώ η χρηματοδότησή της από τον έκτακτο μηχανισμό ELA υποχώρησε από 11,2 δισ. στο τέλος Ιουνίου σε 9 δισ. στο τέλος Σεπτεμβρίου και 7,5 δισ. στις 8 Νοεμβρίου, παρουσιάζοντας μείωση κατά 5 δισ. από τα υψηλά του 2017.

«Η προοπτική θετικών ρυθμών ανάπτυξης, η βελτιούμενη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, η ομαλή ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και η διαφαινόμενη επίτευξη των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα για το 2017, αποτελούν τους καταλύτες διαμόρφωσης θετικότερων προσδοκιών», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου, Νικόλαος Καραμούζης