«Είχαμε μία διπλή νίκη φέτος»

Τσακαλώτος: «Μοιράσαμε χρήματα από την φοροδιαφυγή»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2017 10:39 |
Τσακαλώτος: «Μοιράσαμε χρήματα από την φοροδιαφυγή»
«Αντιμετωπίζουμε τη φοροδιαφυγή και τα οφέλη από αυτή κατευθύνονται στους ανθρώπους που τα χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

Τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής κατευθύνθηκαν στους πολίτες που τα έχουν περισσότερο ανάγκη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στους Financial Times. «Είχαμε μία διπλή νίκη φέτος», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Αντιμετωπίζουμε τελικά τη φοροδιαφυγή και τα οφέλη από αυτή κατευθύνονται στους ανθρώπους που τα χρειάζονται περισσότερο».

Το δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο: «Η Ελλάδα ανακοινώνει ‘κοινωνικό μέρισμα' 1,4 δισ. ευρώ», αναφέρει ότι οι προσπάθειες για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής συνέβαλαν στο μεγαλύτερο του στόχου πρωτογενές πλεόνασμα και ότι η ΑΑΔΕ, που συστήθηκε φέτος τον Ιανουάριο, έχει αντλήσει 400 εκατ. ευρώ από ένα πρόγραμμα εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων που διατηρούσαν στο εξωτερικό φοροφυγάδες.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στη χθεσινή τηλεοπτική εξαγγελία του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ που θα καταβληθεί τον επόμενο μήνα σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια Έλληνες, οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο από την επταετή ύφεση.

Το μέρισμα, σημειώνεται, είχε εγκριθεί προηγουμένως από τoυς πιστωτές της χώρας - την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το δημοσίευμα αναφέρει, επικαλούμενο αναλυτές στην Αθήνα, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2017 μπορεί να φθάσει στο 3% του ΑΕΠ, χάρη σε υψηλότερα από τα προβλεπόμενα έσοδα από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και φορολογικά έσοδα.

5
Γ.Σ.Ρ.
14/11/2017 19:31
Αγαπητε υπουργε, μπορειτε να δημοσιοποιησετε τα ΑΚΡΙΒΗ στοιχεια σχετικα με την παταξη τησ φοροδιαφυγης, γιατι καποιοι, κακοπιστοι βεβαια... θα σας κατηγορησουν, παλι, για ψευτιες και πολιτικη απατη...
Βεράρδης
14/11/2017 16:03
Σε μια χώρα που οι μισές φορολογικές δηλώσεις είναι μαϊμού, μοιράζει μερίσματα κι επιδοματάκια, αντί να τα ρίξει στην μηχανοργάνωση του Δημοσίου εξοικονομώντας άλλα τόσα...
Κοινωνική Επιστροφή Κλοπιμαίων
14/11/2017 14:31
Ο κλέφτης της γειτονιάς σας, θα βρεθεί στην κεντρική πλατεία του Δήμου σας αυτό το σαββατοκύριακο για να επιστρέψει μέρος από τα κλεμμένα. Το κοινωνικό πρόσωπο του κλέφτη. Να πείτε και ευχαριστώ.
ανδρεικελο
14/11/2017 13:20
ποια φοροδιαφυγή ρε τρόμπα, ξετινάξατε τους συνταξιούχους και την μεσαία τάξη, για να κάνετε κοινωνική πολιτική στους γύφτους, τους λαθρό, και τους αλβανούς, στουλ τη μάνα.....
τζιζζζ
14/11/2017 11:01
σιγα ρε μεγαλε ολο γκολ τρωτε συριζαυγουλο.τα λεφτα που μοιραζετε,σιγα τα ωα, απο την τσεπη σου τα εβγαλες?,απο τις μειωσεις και απο την σουπερ φορολογηση.