Την απόφαση της να αποχωρήσει από την παραγωγική της δραστηριότητα στην Ελλάδα έλαβε η γερμανική εταιρεία BHS, βάζοντας λουκέτο στο εργοστάσιο της Πίτσος στο Ρέντη.

Η διοίκηση της πολυεθνικής ενημέρωσε τους επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής της ότι η μονάδα της στην Ελλάδα (BSH Οικιακές Συσκευές ΑΕ – πρώην Πίτσος) θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του 2018 και στη συνέχεια θα κλείσει καθώς δεν μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος του ομίλου.

Η γερμανική πολυεθνική είχε από καιρό σχεδιάσει την αποχώρηση μεταφέροντας την παραγωγή κουζινών στις μονάδες που διαθέτει στην Τουρκία.

Στην εταιρεία απασχολούνται 250 εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται στην παραγωγή. Ήδη έχει δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την αναστολή λειτουργίας. Το πρόγραμμα ήδη ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου.

Το πακέτο της εθελουσίας εξόδου που δίνει η εταιρεία στους εργαζόμενους της προβλέπει εκτός από τη νόμιμη αποζημίωση και την παροχή 4.000 ευρώ για κάθε ένα έτος εργασίας στην εταιρεία. Επίσης το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσφέρει και έναν χρόνο ασφάλισης στους εργαζόμενους που θα απολυθούν.

Να σημειωθεί ότι η Πίτσος ιδρύθηκε το 1865 και αρχικά ήταν μία μικρή επιχείρηση με το οικογενειακό όνομα που στεγαζόταν στο κέντρο της Αθήνας. Από το 1977 η βιομηχανία περιήλθε κατά 60% στις γερμανικές βιομηχανίες BSH και Siemens.

Στη βιομηχανική της μονάδα της στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής παράγονται κουζίνες και ψυγεία και καταψύκτες οικιακού τύπου. Υποκαταστήματα της επιχείρησης λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης και τη Λευκωσία, στην Κύπρο. Τα προϊόντα και τα εμπορεύματά της φέρουν τα σήματα «Pitsos», «Bosch», «Siemens», «Gaggenau» και «Neff».