Χωρίς μεσάζοντες φαίνεται πως επιθυμούν πλέον να δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά μεγάλες ξένες εταιρείες του διαδικτυακού στοιχήματος και άλλων on line τυχερών παιχνιδιών. Η αρχή έγινε με την PokerStars που εξαγόρασε τον ελληνα συνεργάτη της (Diamond LinK) ο οποίος είχε προλάβει να αποκτήσει προσωρινή άδεια και να ενταχθεί στους 24 εταιρείες του προσωρινού καθεστώτος το 2011.

Χθες, η εισηγμένη Centric Συμμετοχών ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνητικό πώλησης σημαντικών άυλων περιουσιακών στοιχείων του ομίλου της στην GVC Plc, που είναι εισηγμένη στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Η GVC είναι μητρική της Sportingbet PLC η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της αδειοδοτημένης Sporting Odds ltd με ενεργά domain: sportingbet.gr, vistabet.gr και bwin.gr. H Centric είναι αντιπρόσωπος της Sportingbet στην Ελλάδα με στόχο την προώθηση των σημάτων «SportingBet», «VistaBet» και BWIN.

H συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εκχώρηση συμβάσεων με διαφημιστικές εταιρείες και άλλους προμηθευτές καθώς και συμβάσεις χορηγίας σε σχέση με την εν λόγω δραστηριότητα. Ουσιαστικά η ελληνική εταιρεία πωλεί τα διαφημιστικά συμβόλαια και χάνει ένα συντριπτικό κομμάτι του τζίρου της αφού τα έσοδά της προέρχονταν από προμήθειες επί των πωλήσεων της Sporting Odds.

Διαβάστε περισσότερα στο vima.gr