Περισσότεροι από 450 εκπρόσωποι από τα 28 κράτη – μέλη της ΕΕ αλλά και εκπρόσωποι από την επιχειρηματική και την ακαδημαϊκή κοινότητα θα βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο ετήσιο συνέδριο Crowd Dialog Europe 17, το οποίο πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Εθνικής Τράπεζας με θέμα τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών πόρων για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Το Crowd Dialog Europe 17 αποτελεί έναν προβεβλημένο ευρωπαϊκό θεσμό που αφορά σύγχρονες μορφές άντλησης ρευστότητας. Η Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με την ΕΕ, φιλοξενεί το συνέδριο αυτό για πρώτη φορά στην Αθήνα και οι συμμετέχοντες πρόκειται να συζητήσουν τα επιμέρους ζητήματα σχετικά με τη συμμετοχική χρηματοδότηση (Crowd Funding).

Στην Ελλάδα, στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα act4Greece, μια πρωτοβουλία Crowd Funding μεγάλης κλίμακας. To act4Greece είναι μια online πλατφόρμα

(www.act4greece.gr ) που δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από κάθε ενδιαφερόμενο σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και τη στρατηγική συνεργασία με φορείς και ιδρύματα όπως το Ιδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ιδρυμα Λάτση, το Ιδρυμα Μποδοσάκη κ.α.