Πιτσιόρλας για Eldorado: Να μην χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι ως ασπίδα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2017 15:24 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13/09/2017 15:31 |
Πιτσιόρλας για Eldorado: Να μην χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι ως ασπίδα

«Το θέμα είναι σοβαρό καθώς το περιβάλλον και η υγεία των κατοίκων είναι ευαίσθητα θέματα. Εμείς είμαστε υπέρ της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης αλλά δεν πρέπει κάποιος να χρησιμοποιεί τους εργαζομένους ως ασπίδα» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας στον ΣΚΑΙ.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η τακτική των τελεσιγράφων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση.

Αναλυτικά ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε: «Η τακτική των τελεσιγράφων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Από την πλευρά μας το χειριζόμαστε νηφάλια και ήρεμα. Προσωπικά εμπιστεύομαι τον κύριο Σταθάκη και το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και οι επενδυτές. Οι επενδυτές κατέθεσαν την αίτηση αδειοδότησης στην Ολυμπιάδα στις 17 Ιουλίου και σήμερα έχουν την άδεια.

»Η Eldorado βρίσκεται εδώ από το 2012 και είναι γεγονός πως υπάρχουν προβλήματα χρονίζοντα και όχι σημερινά. Το θέμα είναι σοβαρό καθώς το περιβάλλον και η υγεία των κατοίκων είναι ευαίσθητα θέματα.

»Εμείς είμαστε υπέρ της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης αλλά δεν πρέπει κάποιος να χρησιμοποιεί τους εργαζομένους ως ασπίδα.

»Πρέπει να συμφωνήσουμε σε μία διαδικασία δοκιμών και τεχνικών αναλύσεων που θα πείθουν πως η διαδικασία εξόρυξης δεν είναι επιβλαβής για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Από τη στιγμή που επιλέχθηκε η διαιτησία για να δοθεί οριστική και πειστική λύση θα πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι τέλους η συγκεκριμένη διαδικασία».

2
Φύγετε πια!
13/09/2017 23:53
Μια ζωη τα ίδια! Γραφειοκρατία, δυσκολίες, απεργίες, στάσεις εργασίας, εμπόδια, άδειες, παραάδειες, σκ_τά διάφορα! Αρκεί να μην προοδεύσει σε τίποτα και ποτέ αυτός ο τόπος!
Ναι μεν, «είμαστε υπέρ της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης αλλά...»
13/09/2017 19:22
Ό,τι μαλακία τους έρθει στο μυαλό τη λένε. Δηλαδή οι αξιοθρήνητοι "αριστεροί" του τσίρκου μας λένε να κάνουμε γαργάρα το ότι θα χάσουν οι εργαζόμενοι τις δουλειές τους και να σκεφτούμε τον ... Σκουρλέτη και τον Σταθάκη (που δεν ξέρει "τί έχει") που προσποιούνται τους υπουργούς "ανάπτυξης". Μας έχει τελειώσει πια το σάλιο για να τους φτύσουμε, και θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε άλλα σωματικά υγρά και στερεά...