Επίσημο πωλητήριο στη θυγατρική της εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cyta Ελλάδος, έβαλε την Τρίτη η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ – Cyta).

Με καταχωρήσεις στον Τύπο, οι σύμβουλοι της ΑΤΗΚ ενημερώνουν τους υποψήφιους επενδυτές ότι άνοιξε και επίσημα η διαδικασία πώλησης της Cyta.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους (αρχικά μη δεσμευτικό) εντός 15 ημερών, δηλαδή έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από τους συμβούλους της ΑΤΗΚ, οι οποίοι θα καταρτίσουν short list με τους συμμετέχοντες στη διαγωνιστική διαδικασία. Στο στάδιο αυτό, θα υπογραφούν «συμβάσεις εμπιστευτικότητας» και στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε due diligence της εταιρείας, καθώς και σε άλλους ελέγχους.

Ακολούθως, θα γνωστοποιηθούν οι όροι για τη τελική φάση του διαγωνισμού και θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για τη Cyta Ελλάδος.

Σημειώνεται πως η ΑΤΗΚ κατέχει άμεσα το11,71% των μετοχών της Cyta Ελλάδος, ενώ εμμέσως ελέγχει και το 88,29% της εταιρείας, η οποία τον περασμένο Μάρτιο συμπλήρωσε 10 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.

Το μερίδιό της στην ελληνική αγορά των εναλλακτικών παρόχων σταθερής τηλεφωνίας ανέρχεται στο 15%, ενώ σε ό,τι αφορά τον κλάδο των ευρυζωνικών συνδέσεων το μερίδιο της αγγίζει το 10%.

Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς μήκους 5.500 χιλιομέτρων, ένα δίκτυο 26 καταστημάτων και περισσότερους από 500 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, διαθέτει δική της βάση με τεχνικούς εξυπηρέτησης, ενώ με την είσοδό της στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος (MVNO), προσφέρει πλέον υπηρεσίες quad play.

Στη διάρκεια της δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε συνολικές επενδύσεις ύψους 195 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, λόγω του σκληρού ανταγωνισμού στην αγορά και του οικονομικού περιβάλλοντος που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, συνεχίζει να εμφανίζει σημαντικές ζημιές.

Υπενθυμίζεται, ότι στο παρελθόν αρχικό ενδιαφέρον για τη Cyta Ελλάδος είχε εκδηλωθεί από άλλους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.