Αύξηση της επιβατικής κίνησης και ανάκαμψη της κερδοφορίας της πέτυχε η Aegean Airlines κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη η διοίκηση του ελληνικού αεροπορικού Ομίλου.

Συγκεκριμένα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, ο κύκλος εργασιών της Aegean ανήλθε σε 450,7 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 12%, ενώ και η επιβατική της κίνηση έφτασε τους 5,6 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ειδικότερα, όσον αφορά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τα ενοποιημένα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 298,8 εκατ. ευρώ και ήταν ενισχυμένα κατά 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, χωρίς ωστόσο φέτος να αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων.

Η βελτίωση που σημειώθηκε στις πληρότητες των αεροσκαφών κατά περίπου 9 ποσοστιαίες μονάδες, φθάνοντας στο 81% από 72% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, οδήγησε σε ανάκαμψη της κερδοφορίας.

Έτσι, τα καθαρά κέρδη προ φόρων της εταιρείας ανήλθαν σε 23,2 εκατ. ευρώ και μετά από φόρους σε 15,8 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 2,1 εκατ. ευρώ και 2,2 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των αποτελεσμάτων, προήλθε από στοχευμένες προσαρμογές του δικτύου των δρομολογίων, σε συνδυασμό με την επένδυση της εταιρίας σε αγορές του εξωτερικού, που συνεχίζουν να αποδίδουν θετικά αποτελέσματα.

H επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 7% μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, με το δίκτυο εξωτερικού να παραμένει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης, παρουσιάζοντας αύξηση 12%. Συγκεκριμένα, η κίνηση εξωτερικού της Aegean αυξήθηκε κατά 17% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με την εταιρία να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της αγοράς.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε ζημίες ύψους 20 εκατ. ευρώ, ωστόσο, ήταν βελτιωμένο κατά 3,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αποτέλεσμα της αντίστοιχης περιόδου του 2016.

Παράλληλα, οι καθαρές λειτουργικές ροές της εταιρείας ενισχύθηκαν σε 119,5 εκατ. ευρώ από 87 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016, με αποτέλεσμα τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα να διαμορφωθούν σε 337,4 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2017, μετά και την καταβολή μερίσματος χρήσης ύψους 28,5 εκατ. ευρώ.

«Η αρχή της καλοκαιρινής περιόδου ήταν εξαιρετικά θετική», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Airlines, κ. Δημήτρης Γερογιάννης και πρόσθεσε: «Καταγράψαμε σημαντική ενίσχυση των πληροτήτων μας τόσο από ωρίμανση προορισμών και δικτύου και αποτελεσματική εμπορική πολιτική, όσο και λόγω της βελτιωμένης ζήτησης συνολικά για τη χώρα. Στην Αθήνα κάναμε για άλλη μια φορά τη διαφορά, με 17% ανάπτυξη της κίνησης εξωτερικού στο δεύτερο τρίμηνο, από ένα δίκτυο με συνολικά 102 προορισμούς».