Για να μπουν οι e-αποδείξεις στην κλήρωση, βέβαια, θα πρέπει να έχουν καταφέρει οι καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους. Μη νομίζετε ότι είναι υπερβολή, σε ορισμένες περιπτώσεις συνιστά άθλο. Οπως για παράδειγμα σε ταβέρνα σε παραλία της Αττικής, όπου ο ιδιοκτήτης έμοιαζε με Ηλιόπουλο σε ρόλο Ψευτοθόδωρου.

Το χαρτάκι στο τζάμι ήταν χειρόγραφο και ακόμα στη θέση του, αναφέροντας ότι το κατάστημα δεν διαθέτει POS. Οταν ο πελάτης απευθύνθηκε στο γκαρσόνι για τον λογαριασμό και του επεσήμανε ότι είναι υποχρεωτικό, πήρε την απάντηση ότι βεβαίως και το μαγαζί είχε POS αλλά είχε ξεμείνει η επιγραφή και εάν ήθελε μπορούσε να πληρώσει με κάρτα. Ομως μικρή ήταν η χαρά του πελάτη αφού όταν έφτασε στο ταμείο, ο καταστηματάρχης είχε τη δικαιολογία στο στόμα για να αποφύγει τη συναλλαγή.

«Εχει πέσει το σύστημα αδελφέ, είναι νεκρό. Ελα να δεις και μόνος σου» είπε όλο ευγένεια. Μόνο που το σύστημα δεν ήταν στην πρίζα και έγινε γλέντι μεγάλο, καθώς ο πελάτης ήταν τραπεζοϋπάλληλος και ήξερε από POS.