Πιτσιλής: Επιδίωξη μας η συμμόρφωση των επιχειρήσεων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2017 19:07 |
Πιτσιλής: Επιδίωξη μας η συμμόρφωση των επιχειρήσεων

Επιδίωξη της ΑΑΔΕ είναι η αύξηση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, δηλώνει ο Γ.Πιτσιλής για τους ελέγχους που διεξάγονται σχετικά με την έκδοση αποδείξεων.

«Ο στόχος μας είναι σαφής εξ αρχής: Σε μια περίοδο, όπου η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων, και δη των επιχειρηματιών, αγωνίζεται για να είναι συνεπής απέναντι στις κάθε είδους υποχρεώσεις της, δεν θα επιτρέψουμε, στο βαθμό που μας αναλογεί, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, όπως αυτός αναπτύσσεται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων... δηλαδή, μέσω της είσπραξης και μη απόδοσης φόρων, όπως ο ΦΠΑ, αλλά και της απόκρυψης εισοδημάτων.

Οι οδηγίες, που έχουν δοθεί στις ελεγκτικές υπηρεσίες, είναι ξεκάθαρες:

Σεβόμαστε τη λειτουργία των επιχειρήσεων, που ελέγχονται, και εφαρμόζουμε το νόμο. Δεν αποσκοπούμε στο να βάζουμε λουκέτα παντού. Αυτό είναι το τελευταίο, που θέλουμε. Επιδίωξή μας είναι η αύξηση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, δήλωσε ο Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

1
Άρτεμις
19/07/2017 13:55
Η αποκατάσταση της νομιμότητας στον κλάδο των επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών με παράλληλη ενίσχυση της εθνικής οικονομίας, απαιτούν την αντιμετώπιση των φορολογικών, ασφαλιστικών, οικονομικών, τραπεζικών, υγειονομικών παραβάσεων της πραγματικής οικονομίας της αγοράς μέσω επιβολής κυρώσεων από την αστυνομία, λόγω έλλειψης προσωπικού ελεγκτών-επιθεωρητών, κατόπιν τηλεφωνικών καταγγελιών παρανομούντων από καταναλωτές και υπαλλήλους.