«Δεν έχει ληφθεί απόφαση για έξοδο στις αγορές»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2017 14:08 |
«Δεν έχει ληφθεί απόφαση για έξοδο στις αγορές»

«Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση» σχολίασε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κυβερνητική πηγή τη φημολογούμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μέσα στα επόμενα 24ωρα.

«Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση. Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων και θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου, όχι με βάση τις φημολογίες αλλά με αποκλειστικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους» ανέφερε η κυβερνητική πηγή.

Σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, επρόκειτο να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου πενταετούς διάρκειας, με το οποίο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει την πρώτη έξοδο της χώρας στις αγορές μετά την έκδοση του ομολόγου αντίστοιχης διάρκειας επί κυβέρνησης Σαμαρά, το φθινόπωρο του 2014.

Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η άντληση ενός ποσού γύρω στα 4 δισ. ευρώ και με επιτόκιο που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα υπερβαίνει το 4%, γεγονός το οποίο ήδη αποτελεί αιτία κριτικής που ασκείται προς την κυβέρνηση τόσο από το εσωτερικό μέτωπο όσο και από ξένους αναλυτές.

2
Θανάσης
19/07/2017 14:49
Δεν χρειάζεται διεθνή δανεισμό η χώρα, αλλά είσπραξη 200 δισεκατομμυρίων ευρώ οφειλών της πραγματικής οικονομίας της αγοράς για φόρους, τέλη, πρόστιμα, δάνεια, εισφορές, λογαριασμούς, μισθούς.
Ναι
17/07/2017 14:55
όντως, περιμένουμε να αγοράσουμε τις ψηλοτάκουνες πρώτα