Οι χορευτικές ικανότητες γενικώς βοηθούν τους ανθρώπους να χαλαρώνουν, ενίοτε και να έλθουν πιο κοντά. Ποιος δεν θυμάται, για παράδειγμα, τον ισχυρό άνδρα της ΑΚΤΩΡ Δημήτρη Κούτρα να χορεύει τσάμικο με τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά με φόντο το λογότυπο της κατασκευαστικής εταιρείας.

Από τότε όμως άλλαξαν πολλά και στα πρόσφατα εγκαίνια των οδικών αξόνων ο Δημήτρης Κούτρας ήταν αποκλεισμένος από το φωτογραφικό υλικό που συνόδευε τις ομιλίες των υπουργών και του Πρωθυπουργού. Ο «διανοούμενος των εργοταξίων», όπως τον αποκαλούν στην πιάτσα των εργολάβων, από νωρίς είχε διαισθανθεί ότι το κλίμα στην Ελλάδα βαραίνει, παρά την επί δεκαετίες συμμαχία του με την οικογένεια Μπόμπολα. Ισως για αυτό έδωσε μάχη για να αναλάβει, πέρα από το εγχώριο κομμάτι των κατασκευών της ΑΚΤΩΡ, και τα έργα εξωτερικού. Αλλωστε τα δημόσια έργα τελείωσαν (μαζί με τα λεφτά) και, άρα, απέμενε η διεθνής καριέρα. Μόνο που τα τσάμικα δεν στάθηκαν αρκετά ούτε στα Βαλκάνια ούτε στη Μέση Ανατολή. Μπορεί η μουσική να είναι διεθνής γλώσσα, αλλά στις business απαιτούνται και γλώσσες. Ο εν λόγω όμως μιλάει άπταιστα μόνο την εργολαβική και κάτι «γαλλικά» από αυτά που φωνάζουν στα εργοτάξια.

Ακόμα όμως κι αυτό κάπως θα το ξεπερνούσε. Θα πλήρωνε έναν διερμηνέα τέλος πάντων. Αυτό που δεν ξεπερνιόταν είναι η φοβία του για τα αεροπλάνα. Ο ισχυρός άνδρας των αυτοκινητοδρόμων και μηχανικός μεταλλείων εμπιστεύεται μόνο τη γη που πατάει και αυτό δυσκολεύει τη διεθνή δραστηριότητα, ενίοτε και την εγχώρια.