Το μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα συνεχίσει τη νομισματική στήριξη της οικονομίας της ευρωζώνης και ότι η προσαρμογή της θα γίνει σταδιακά, έστειλε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της ΕΚΤ στη Σίντρα της Πορτογαλίας.

«Ολες οι ενδείξεις συγκλίνουν τώρα σε μία ενίσχυση και διεύρυνση της ανάκαμψης στην ευρωζώνη. Οι αποπληθωριστικές δυνάμεις έχουν αντικατασταθεί από πληθωριστικές», σημείωσε ο Ντράγκι, υπογραμμίζοντας ότι η νομισματική πολιτική που ακολουθεί η ΕΚΤ είναι αποτελεσματική. «Ωστόσο», πρόσθεσε, «απαιτείται ακόμη ένας σημαντικός βαθμός νομισματικής διευκόλυνσης για να αποκτήσει διάρκεια η δυναμική του πληθωρισμού και να μπορεί να διατηρηθεί. Επομένως, για να είμαστε βέβαιοι για την επάνοδο του πληθωρισμού στον στόχο του (σ.σ.: λίγο κάτω από το 2%), χρειάζεται να επιμείνουμε στη νομισματική πολιτική μας».

«Και, τέλος, χρειαζόμαστε σύνεση. Καθώς η οικονομία αναπτύσσεται, θα πρέπει να προχωρήσουμε σταδιακά στην προσαρμογή των παραμέτρων της πολιτικής μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η στήριξή μας συνοδεύει την ανάκαμψη εν μέσω συνεχιζόμενων αβεβαιοτήτων», τόνισε ο Ντράγκι.