Το ανακοινωθέν του Eurogroup για την Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2017 04:42 |
Το ανακοινωθέν του Eurogroup για την Ελλάδα
Οι εργασίες θα συνεχιστούν τις προσεχείς εβδομάδες στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε τον Μάιο του 2016, αναφέρεται στο ανακοινωθέν.Πηγή: Eurokinissi

«Το Eurogroup διεξήγαγε εις βάθος συζήτηση σχετικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, αλλά δεν κατέληξε σε συνολική συμφωνία. Οι εργασίες θα συνεχιστούν τις προσεχείς εβδομάδες στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε τον Μάιο του 2016, προκειμένου να επιτευχθεί οριστική συμφωνία κατά την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup.

»Αυτό περιλαμβάνει φιλόδοξη και οικονομικά υγιή μεσοπρόθεσμη πορεία πρωτογενούς πλεονάσματος για την Ελλάδα» σημειώνεται στο ανακοινωθέν του Eurogroup της 22ης Μαΐου.

Επίσης, το Eurogroup χαιρετίζει την προκαταρκτική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών σχετικά με το σύνολο των πολιτικών μεταρρυθμίσεων που θα στηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και επισημαίνει πως η συμφωνία αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Επικροτεί την πρόοδο

Το Eurogroup επικροτεί την πρόοδο που σημείωσε η Ελλάδα στην εφαρμογή σημαντικού μέρους των προαπαιτούμενων και προσθέτει ότι «τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που έχουν θεσπιστεί από την Ελλάδα καλύπτουν τομείς όπως οι συντάξεις, ο φόρος εισοδήματος, η αγορά εργασίας και ο ενεργειακός τομέας.

»Πρέπει να υποστηρίξουν τη φιλική προς την ανάπτυξη επανεξισορρόπηση της οικονομίας και να καταστήσουν τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική της Ελλάδας πιο ισχυρή.

»Το Eurogroup κάλεσε τους θεσμούς από κοινού με την Ελλάδα και τρίτα μέρη να υποστηρίξουν ολική στρατηγική ενίσχυσης της ανάπτυξης».

2
ΕΛΛΗΝ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
23/05/2017 09:26
ΒΡΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΚΙΨΑΜΕ . ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΟΜΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΙΨΤΕ ΤΗΝ ΕΟΚ 9ΜΠΟΥΡΔΕΣ0 . ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΜΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ . ΜΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΟΡΕΕΕΕ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΕ . ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ
ZAM
23/05/2017 08:11
Παρηγοριά στον άρρωστο, μέχρι να βγεί η ψυχή του...