Επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ «τρέχει» η εταιρεία Βίκος ΑΕ με σκοπό την επέκταση των γραμμών παραγωγής της και των αποθηκευτικών χώρων της, ενώ ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά και τρία νέα αναψυκτικά, και συγκεκριμένα πορτοκαλάδα, λεμονάδα και κρύο τσάι με στέβια.

Στο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας Βίκος που βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνονται η εγκατάσταση μιας επιπλέον γραμμής εμφιάλωσης νερού στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Περίβλεπτο Ιωαννίνων, η επέκταση της μονάδας εμφιάλωσης νερού και παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών στο έτερο εργοστάσιο του Καλπακίου, με εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής αναψυκτικών καθώς και την κατασκευή νέων αποθηκευτικών χωρών συνολικής έκτασης 15.000 τ.μ. Στο ίδιο επενδυτικό πρόγραμμα, που θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2017, περιλαμβάνεται και η ενίσχυση της μονάδας παραγωγής εξειδικευμένων πλαστικών στο εργοστάσιο της PETCOM Plastics, με την εγκατάσταση νέου υπερσύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού που ενισχύει τη δυνατότητα εμφιάλωσης της εταιρείας κατά 81.000 φιάλες την ώρα.

«Συνολικά η εταιρεία έχει υλοποιήσει επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ από μέσα στα 25 χρόνια λειτουργίας της» δηλώνει ο Πέτρος Σεπετάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Βίκος ΑΕ. Πάντως ισχυρό χαρτί για την εταιρεία Βίκος παραμένει το νερό, όπου κατέχει μερίδιο 21% και την πρώτη θέση από το 2006.

Η Βίκος προχώρησε πρόσφατα και στην εξαγορά του 70% της εταιρείας Νατούρα Εμφιαλωτική, η οποία διαθέτει στην αγορά το φυσικό μεταλλικό νερό Υάς και το επιτραπέζιο νερό Ιρις, ενώ εντός της επόμενης διετίας έχει στόχο να αποκτήσει το 100% της εταιρείας. Παράλληλα η Βίκος συνεχίζει να διατηρεί ποσοστό 25% και στη εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Εψα.