Ψαλιδίζει εκ νέου τις ελπίδες της Αθήνας για επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της Δευτέρας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οπως δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών σήμερα στην εφημερίδα Bild, η Γερμανία – στην παρούσα φάση – δεν πρόκειται να δεχτεί καμία μείωση του ελληνικού χρέους, ούτε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ούτε και εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ από τον ESM.

Ενδεικτική των προθέσεων του κου Σόιμπλε ήταν και η χθεσινή δήλωση εκπροσώπου του, ότι το Eurogroup θα εξετάσει με κάθε λεπτομέρεια όσα ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο δεν μπορούμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα για μια συνολική συμφωνία.

Έκκληση στους εταίρους της Ελλάδας να καταλήξουν σε «συνολική» συμφωνία απηύθυνε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο αναγνωρίζει πόσο δύσκολο ήταν για την ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή να λάβουν αυτές τις αποφάσεις που φέρνουν τις δύο πλευρές ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.