Η μεγάλη επιτυχία της Ferrari σε κάθε γωνιά του κόσμου επιτρέπει στην εταιρεία να απολαμβάνει πλέον περιθώρια κέρδους που συγκρίνονται με αυτά της Apple.

Τα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων κέρδη της Ferrari NV έφτασαν στο 29,5% των πωλήσεων το πρώτο φετινό τρίμηνο, από 26,3% που ήταν την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο. Για λόγους σύγκρισης, τα περιθώρια κέρδους της Apple ανέρχονται σε περίπου 31,6% και της εταιρείας ειδών πολυτελείας Hermes σε 36,5%, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Bloomberg.

Η Ferrari έχει κατορθώσει να απολαμβάνει πολύ υψηλότερα περιθώρια κέρδους από άλλους ανταγωνιστές της. Η πρώην μητρική τής εταιρείας, η Fiat Chrysler Automobiles NV, έχει περιθώρια κέρδους που ανέρχονται σε περίπου 11%. Το ποσοστό αυτό για την General Motors ανέρχεται σε 13%, σύμφωνα πάντα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η ιταλική εταιρεία κατασκευής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων γνωρίζει μεγάλη επιτυχία ανάμεσα στις ελίτ όλου του κόσμου, που πραγματοποιούν όλο και πιο ακριβές αγορές. Πρόκειται για αγορές τόσο από την Ευρώπη όσο και τις ΗΠΑ αλλά και την Κίνα, όπου αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των πλουσίων.

Είναι ενδεικτικό ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων Ferrari με κινητήρες V12 αυξήθηκαν κατά 50% το πρώτο φετινό τρίμηνο λόγω της μεγάλης ζήτησης για το μοντέλο Aperta. Αντίθετα οι πωλήσεις αυτοκινήτων της ίδας μάρκας με κινητήρα V8 μειώθηκαν την ίδια περίοδο κατά 3%. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 22% φτάνοντας τα 821 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις οχημάτων της αυξήθηκαν κατά 6%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 36% και διαμορφώθηκαν στα 242 εκατ. ευρώ. Η ετήσια παραγωγή της εταιρείας υπολογίζεται σε 7.000 οχήματα και έως το 2019 αναμένεται να φτάσει τα 9.000 οχήματα.