«Ζητάμε επενδύσεις, αλλά την ίδια ώρα συντηρούμε ένα κλίμα εσωστρέφειας» είναι το μήνυμα του Μιχάλη Σάλλα που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα νέα επενδυτικά σχέδιά του, για τις εξελίξεις γύρω από την οικονομία αλλά και για τις διώξεις εναντίον του.

«Πρέπει να φύγουμε από το κλίμα εσωστρέφειας που μας ταλανίζει πολλά χρόνια τώρα, δεν είναι εύκολο, είναι όμως αναγκαίο» ανέφερε ο στρατηγικός επενδυτής της Παγκρήτιας Τράπεζας για τις νέες του επιχειρηματικές δραστηριότητές του και για την πορεία προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Αναφερόμενος στα επιχειρηματικά του σχέδια εξηγεί ότι αυτά υλοποιούνται μέσα από τον όμιλο Lyktos Group, που πήρε το όνομά του από την αρχαία Λύκτο, μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Κρήτης. Εκτός από στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, ήδη η Lyktos Group έχει τοποθετηθεί σε σειρά άλλων τομέων όπως στο Asset Management μέσω της εταιρείας Wealth που διαχειρίζεται κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ, στην οινοποιία μέσω της Σεμέλη ΑΕ, στην ασφάλεια μέσω της εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου της ESA Security Solutions, καθώς επίσης στον τουρισμό και στις καινοτόμες τεχνολογίες.

Οσον αφορά τις διώξεις εναντίον του και ειδικά την παλιά υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτων ο Σάλλας επισημαίνει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει γνωματεύσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως δεν υπήρξε καμία ζημία για την Τράπεζα Πειραιώς. Για τη δεύτερη υπόθεση που αφορά συναλλαγές της τράπεζας σε ομόλογα, λέει ότι θα έπρεπε να έχουμε μαντικές ικανότητες για να γνωρίζουμε το 2009, προ Μνημονίων, ότι θα ερχόταν το PSI του 2012.