Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Δράσεις και 10,5 εκατ. ευρώ για την προώθηση του κρασιού σε τρίτες χώρες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2017 12:42 |
Δράσεις και 10,5 εκατ. ευρώ για την προώθηση του κρασιού σε τρίτες χώρες
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην έγκριση 34 προτάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 10,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν στην προώθηση του ποιοτικού ελληνικού κρασιού σε αγορές τρίτων χωρών προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Παράλληλα, έχει υπογράψει 11 συμβάσεις με δικαιούχους που ήδη εκτελούν δράσεις προβολής και προώθησης του σημαντικού αυτού προϊόντος για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, δεδομένου ότι «ο τομέας της προώθησης πιστοποιημένων και ποιοτικά ανώτερων ελληνικών προϊόντων αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης και βασικό εργαλείο πολιτικής για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της ελληνικής υπαίθρου, οι δράσεις που προωθούνται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενισχύουν την εικόνα των ποιοτικών ελληνικών οίνων και βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος σε απαιτητικές αγορές.
  
Με αυτές τις δράσεις εξωστρέφειας, προάγεται ο εξαγωγικός προσανατολισμός των ελληνικών οίνων, δημιουργούνται νέες διέξοδοι σε νέες αγορές, ενώ παράλληλα ενισχύεται η τοπική παραγωγή και η εθνική οικονομία» αναφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.