Οι συνολικές επενδύσεις στην Κίνα σε αιολική και ηλιακή ενέργεια μέχρι το 2030 μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 782 δισ. δολάρια (5,4 τρισ. γουάν) σύμφωνα με νέα έρευνα. Το Πεκίνο θα πραγματοποιήσει τις μεγάλες αυτές επενδύσεις για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτό προκύπτει από μελέτη που δημοσιοποίησε η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, η οποία συνεργάστηκε με την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC), την Ενωση Αιολικής Ενέργειας της Κίνας, το Πανεπιστήμιο Τσινχουά και την περιβαλλοντική ομάδα Draworld.
Η NDRC έχει ετοιμάσει ειδικό πενταετές σχέδιο για να αυξηθεί η συνολική παραγωγή αιολικής ενέργειας από τα 129 γιγαβάτ που ήταν το 2015 στα 210 έως το 2020. Η παραγωγή ενέργειας από την ηλιακή ενέργεια αναμένεται να αυξηθεί το ίδιο διάστημα από τα 43 γιγαβάτ στα 110.

Η NDRC εκτιμά ότι η συνολική παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, περιλαμβανομένης και της υδροηλεκτρικής ενέργειας, μπορεί να αυξηθεί από τα 480 γιγαβάτ που ήταν το 2015 στα 680 μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η Κίνα έχει υποσχεθεί να αυξήσει την παραγωγή ενέργειας από μη ορυκτά καύσιμα μέχρι να φτάσει τουλάχιστον το 20% της συνολικά παραγόμενης ενέργειας. Το 2015 το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε 12%. Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί θα πρέπει η Κίνα να αυξήσει κατά πολύ τη χρήση ηλιακών και αιολικών πάρκων. Μόνο από αυτά θα πρέπει να παράγεται έως το 2030 το 17% της ενέργειας προς κατανάλωση.

Μέχρι το τέλος του 2030 η αύξηση της παραγωγής ενέργειας από την ηλιακή και την αιολική ενέργεια μπορεί να μειώσει τη συνολική κατανάλωση ορυκτών καυσίμων κατά σχεδόν 300 εκατ. τόνους.