Τη διάθεση ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια και επιχειρήσεις, εγκαινιάζουν στις 24 Απριλίου 2017 τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ, στόχος τους είναι «να καταστούν ο υπ΄ αριθμόν ένας εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, εκμεταλλευόμενα αφενός το πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων τους και αφετέρου την ελάφρυνση της δαπάνης για την ηλεκτροδότηση χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η διοίκηση των ΕΛΤΑ, για τα νοικοκυριά η χρέωση του ρεύματος θα είναι 0,0860 ευρώ ανά κιλοβατώρα, για καταναλώσεις μέχρι 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.

Ενώ για τα νοικοκυριά με μεγαλύτερη κατανάλωση, η χρέωση θα είναι 0,0840 ευρώ ανά κιλοβατώρα, «η χαμηλότερη της αγοράς και 18% φθηνότερη από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ», όπως αναφέρουν τα ΕΛΤΑ. Επίσης, το μηνιαίο πάγιο για τα νοικοκυριά θα ανέρχεται μόλις σε 0,25 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τα ΕΛΤΑ, «η χαμηλότερη τιμή της αγοράς, θα γίνεται ακόμα χαμηλότερη, εφόσον ο καταναλωτής θα εξοφλεί εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του, οπότε η επιπλέον έκπτωση θα είναι 10% και οι χρεώσεις θα διαμορφώνονται σε 0,0774 ευρώ ανά κιλοβατώρα και σε 0,0756 ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις μέχρι και πάνω από 2.000 κιλοβατώρες, αντίστοιχα, ανά τετράμηνο». Η συγκεκριμένη τιμή χρέωσης θεωρείται «η χαμηλότερη της αγοράς μέχρι αυτή τη στιγμή».

Επαγγελματίες

Για τους επαγγελματίες καταναλωτές με μικρές εγκαταστάσεις (Γ21 π.χ. γραφεία, μικρά καταστήματα) η χρέωση θα είναι 0,0910 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 10,5% φθηνότερα από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ.

Για επαγγελματίες με μεγαλύτερες εγκαταστάσεις (Γ22 π.χ. μεγάλα εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες) η χρέωση της ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι 0,0750 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 9,2% φθηνότερα από τη ΔΕΗ.

Επιπλέον, στη συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών, η χρέωση της ισχύος θα είναι 0,750 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 32% φθηνότερα από τη ΔΕΗ. Επίσης, οι επαγγελματίες δεν θα καταβάλλουν μηνιαίο πάγιο.

Οι προαναφερόμενες τιμές αυτές θα μειώνονται επιπλέον κατά 10% για τους συνεπείς καταναλωτές και θα διαμορφώνονται σε 0,0819 ευρώ ανά κιλοβατώρα για εγκαταστάσεις Γ21 και σε 0,0675 ευρώ ανά κιλοβατώρα για εγκαταστάσεις Γ22.

Ακόμα, τα ΕΛΤΑ επισημαίνουν πως «θα είναι ο φθηνότερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και στην ειδική κατηγορία επαγγελματιών καταναλωτών (Γ23 π.χ. φούρνοι, χονδρεμπόριο κρεάτων & λαχανικών)».