Πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα

Αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από την Standard & Poor’s

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2017 20:51 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17/03/2017 21:04 |
Αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από την Standard & Poor’s

Σε αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s. Η αναβάθμιση φέρνει την Κύπρο μία βαθμίδα κάτω από την επενδυτική κατηγορία, στην κλίμακα της S&P.

Ειδικότερα, οι S&P αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου σε ξένο και εγχώριο νόμισμα σε «ΒΒ+», με σταθερή προοπτική, και επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγησή της σε ξένο και εγχώριο νόμισμα στο «Β».

Ο οίκος αναμένει ότι η κυπριακή οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,7% φέτος και θα διατηρήσει ένα μέσο ρυθμό ανάπτυξης λίγο κάτω από 2,5% κατά τα έτη 2018-2020.

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά, αναμένει μικρό πλεόνασμα μεταξύ 2018-2020, που θα οδηγήσει σε ευδιάκριτη μείωση του χρέους της κυβέρνησης.

Επίσης, ο οίκος αξιολόγησης έθεσε σε σταθερό ορίζοντα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, σημειώνοντας το ασυνήθιστα ψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο χρηματοπιστωτικό τομέα, παράλληλα με τον κίνδυνο ασθενούς εφαρμογής μεταρρυθμίσεων ενόψει των προεδρικών εκλογών την επόμενη χρονιά.

2
Γιωργος
19/03/2017 00:03
Αντε βρε και εις ανωτερα.Αδημονουμε κι εμεις πως και πως για να ακουσουμε μια καλη κουβεντα απο τουτα τα ευαγη ιδρυματα αξιολογησης της πιστοληπτικης ικανοτητας και να ξαναπαρουμε δανεικα για να κανουμε αναπτυξη,εκσυγχρονισμο και μεταρρυθμισεις.Και διακοποδανεια,εορτοδανεια,δανειοδανεια και βιζιτοδανεια γιατι στα τοσα χρονια κρισης μια γυναικα δεν μας κοιταξε.
Δημος
17/03/2017 22:25
Σπασικλες τα γομαρια! Τιποτα δεν κληρονομησαν απο τα ελληνικα ιδανικα: Κολοβαρεμα, Ανικανοτητα, Απατεωνια. Κριμα!