Επαφές για χορήγηση δανείου από την Παγκόσμια Τράπεζα προς την Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2017 14:15 |
Επαφές για χορήγηση δανείου από την Παγκόσμια Τράπεζα προς την Ελλάδα

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με την Παγκόσμια Τράπεζα και προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα ενός δανείου προς την Ελλάδα» επιβεβαίωσε η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί παραπέμποντας σε δηλώσεις του ίδιου από το Παρίσι, την Παρασκευή.

 «Είναι αλήθεια ότι οι ελληνικές αρχές έχουν επισημάνει ότι θα ήθελαν να προωθήσουν περαιτέρω ενεργές πολιτικές απασχόλησης και μια από τις οδούς είναι η προσέγγιση της Παγκόσμιας Τράπεζας» ανέφερε η ίδια προσθέτοντας πως «πολλές από αυτές τις πολιτικές έχουν ήδη εφαρμοστεί στο παρελθόν» με τη στήριξη της Επιτροπής.

Συγκεκριμένα η Α. Μπράιτχαρτ σημείωσε πως βάσει του Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020 έχουν ήδη χορηγηθεί κεφάλαια στην Ελλάδα για ενεργές πολιτικές στην αγορά εργασίας. «Συνεχίζουμε να είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα στις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει τον κοινωνικό αποκλεισμό και να μειώσει τη νεανική και μακροχρόνια ανεργία, αλλά και να παράσχουμε τα απαραίτητα για την υποστήριξη της οικονομικής ανάκαμψης» τόνισε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, σημειώνοντας πως είναι ακόμα «πολύ νωρίς για περισσότερες λεπτομέρειες».

3
Ζητω Ελλαδαρα!
03/03/2017 22:15
Σημειωση: Το ΔΝΤ συνηθως δινει δανεια μονο σε υποαναπτυκτες χωρες ...
Ξεσηκωμος
03/03/2017 17:23
Που ειναι οι πουλημενοι συνδικαλιστες, που ειναι να ξεσηκωσουν τον κοσμο , εχουν λουφαξει στις καρεκλες τους.Μονο ξερουν να οργανωνουν εθιμοτυπικες απεργιες της μιας ημερας. Ελληνες ξεσηκωθειτε , οχι αλλη ανοχη στους ανικανους πολιτικους. κ.ελεγκτα ελπιζω να μην αποριψεις και αυτη τη φορα το μηνυμα.
Α.Σ.
03/03/2017 15:31
Μπράβο κ. Τσίπρα! Αφού έσκισες τα μνημόνια, τώρα θα πάρεις δάνειο και από την Παγκόσμια Τράπεζα. Να δούμε πώς θα πληρωθούν όλα αυτά.