Εκπτωση σε όποιον πληρώνει τοις μετρητοίς και χωρίς απόδειξη...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2017 03:03 |
Εκπτωση σε όποιον πληρώνει τοις μετρητοίς και χωρίς απόδειξη...
Σε καφετέρια ο πελάτης επιμένει για απόδειξη, όταν του έχουν πει ότι το μηχάνημα (POS) είναι χαλασμένο και προσπαθούν να το φτιάξουν. Οταν ο πελάτης γίνεται λίγο πιο φορτικός, του φέρνουν απόδειξη από διπλανό μαγαζί, που, σύμφωνα με την ένδειξη, δραστηριοποιείται σε «Βιβλία-Χαρτικά»!, αναφέρει ο ΣΕΒ.Πηγή: ICON

Την ενίσχυση της παραοικονομίας και ως παράπλευρη απώλεια της υπερφορολόγησης επισημαίνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), παραθέτοντας παραδείγματα οργίου φοροδιαφυγής, όπως αυτό εστιατορίου ταχυφαγίας που προσφέρει έκπτωση 10% σε όποιον πληρώνει μετρητοίς και χωρίς απόδειξη.

Υπάρχουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που όχι μόνο προσφεύγουν σε αδήλωτη και απλήρωτη εργασία και φοροδιαφεύγουν κατά συρροή, αλλά έχουν «κλείσει» τα βιβλία και δουλεύουν 100% στην μαύρη αγορά, επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

Επιρρίπτοντας ευθύνες και στο ΔΝΤ που «τηρεί ανεξήγητη σιγήν ιχθύος για την ηλεκτρονική τιμολόγηση όλων των συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων (ηλεκτρονική τιμολόγηση, πλαστικό χρήμα κ.ά.)» σημειώνει ότι «τα μετρητά ή και τα «μαύρα» που ζητούν όλο και περισσότεροι επαγγελματίες διευκολύνονται από το γεγονός ότι η παράνομη διακίνηση εμπορευμάτων έχει γίνει θεσμός».

Παραδείγματα

Αντί άλλης επιχειρηματολογίας, σημειώνει ο ΣΕΒ, παρατίθενται μερικά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι είμαστε όντως αντάξιοι απόγονοι του «πολυμήχανου» προγόνου μας Οδυσσέα:

• Σε καφετέρια ο πελάτης επιμένει για απόδειξη, όταν του έχουν πει ότι το μηχάνημα (POS) είναι χαλασμένο και προσπαθούν να το φτιάξουν. Οταν ο πελάτης γίνεται λίγο πιο φορτικός, του φέρνουν απόδειξη από διπλανό μαγαζί, που, σύμφωνα με την ένδειξη, δραστηριοποιείται σε «Βιβλία-Χαρτικά»!

• Σε παραγγελία μαρμάρων για τοποθέτηση σε σπίτι, ο μαρμαράς προτείνει να δώσει στον πελάτη εικονική απόδειξη με μικρό ποσό και την ένδειξη «ρετάλια»!

• Κάποιος παραγγέλνει ζευγάρια παπούτσια από την Κίνα. Παραλαμβάνει παπούτσια για το δεξί πόδι. Στο δελτίο αποστολής γράφει, «για δειγματισμό». Λίγες μέρες μετά, παραλαμβάνει και τα αριστερά κομμάτια, με την ένδειξη «για δειγματισμό»!

• Εστιατόριο ταχυφαγίας προσφέρει έκπτωση 10% σε όποιον πληρώνει μετρητοίς και χωρίς απόδειξη!

Διορθωτικές αλλαγές στη δημοσιονομική προσαρμογή 

Συμπερασματικά, λοιπόν, «ανεξαρτήτως δημοσιονομικών στόχων, απαιτούνται παρεμβάσεις στον τρόπο που υλοποιείται η δημοσιονομική προσαρμογή. Με την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης προ των πυλών, ανοίγει ο δρόμος για καλύτερες ημέρες. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί. Οχι μόνο πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε εχθρικά την ιδιωτική οικονομία, αλλά και να επιφέρουμε τις αντίστοιχες διορθωτικές αλλαγές στη δημοσιονομική προσαρμογή που εφαρμόζουμε, ώστε να μην αποτελεί εμπόδιο στην αναπτυξιακή διαδικασία» σημειώνει ο ΣΕΒ.

«Οι απόψεις του ΔΝΤ περί υπερφορολόγησης και πάταξης της φοροδιαφυγής και περί καθυστερήσεων στην επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων και στο άνοιγμα των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών, αφορούν σε απαιτούμενες παρεμβάσεις, που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα δημιουργήσουν ένα κλίμα σταθερότητας και αξιοπιστίας, και, εν δυνάμει, συνδράμουν την ανάκαμψη της οικονομίας. Δεν μπορεί, όμως, η οικονομία και ο πληθυσμός να περιμένουν, πότε θα ολοκληρωθεί η δημοσιονομική προσαρμογή και θα φτιαχτεί το ιδανικό θεσμικό πλαίσιο, μήπως και αρχίσουν να γίνονται επενδύσεις» επισημαίνει ο Σύνδεσμος.

Ο ΣΕΒ παρεμβαίνει επίσης στα ζητήματα του Ασφαλιστικού και των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, ζητώντας επανυπολογισμό του συνόλου των συντάξεων και διαγραφές οφειλών προς το Δημόσιο.

Αναλυτικά, προτείνει:

- Να γίνει επανυπολογισμός των συντάξεων και για όλους τους υφιστάμενους συνταξιούχους, με βάση σωστούς αναλογιστικούς κανόνες, ώστε να γίνει ξεκάθαρο σε κάθε ατομική περίπτωση κατά πόσο οι χθεσινές ή σημερινές συντάξεις επιδοτούνται από τη φορολογία πέρα από τις ήδη καταβληθείσες εισφορές στη διάρκεια του βίου. Εκεί θα φανεί για ποιους σήμερα υπάρχουν αδικίες και σε ποιο βαθμό και να ληφθούν δικαιότερες αποφάσεις για ένα μεταβατικό διάστημα.

Η ίδια μεθοδολογία με την εφαρμογή αναλογιστικών κανόνων, πρέπει να εφαρμοσθεί και στους νέους συνταξιούχους σε αντικατάσταση των αυθαίρετων ποσοστών αναπλήρωσης και ποσού εθνικής σύνταξης, που ελήφθησαν υπόψη στην «ασφαλιστική μεταρρύθμιση». Ομοίως και για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, προσφέροντάς τους και την επιλογή ένα τμήμα των υποχρεωτικών ασφαλιστικών εισφορών να επενδύονται για συνταξιοδοτικό σκοπό μέσω ιδιωτικών τοποθετήσεων.

-Παρέμβαση στο πεδίο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία που έχουν αρχίσει να εμποδίζουν την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας. Η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν μπορεί να γίνει με πληρωμές των οφειλών σε δόσεις, ανεξαρτήτως ικανότητας εξυπηρέτησης του χρέους. Το κράτος οφείλει να προχωρήσει σε μία αξιολόγηση της βιωσιμότητας των οφειλετών, και μάλιστα σε συνδυασμό και με οφειλές τους προς τις τράπεζες.

Σε περίπτωση βιωσιμότητας του οφειλέτη, το κράτος πρέπει να προσφέρει τη δυνατότητα μίας δεύτερης ευκαιρίας, ακόμη και με την επιλεκτική διαγραφή χρεών, εφόσον τα κίνητρα αυτά δεν δημιουργούν νέες περιπτώσεις στρατηγικών κακοπληρωτών ή αθέμιτο ανταγωνισμό. Σε περίπτωση μη βιωσιμότητας, οι διαγραφές δεν θα μπορεί να αποκλείονται, αφού, όμως, το κράτος πρώτα έχει εξαντλήσει όλους τους πρόσφορους τρόπους ικανοποίησης των απαιτήσεών του μέσω τυχόν περιουσιακών στοιχείων στην κατοχή του οφειλέτη.

23
Μηνάς
20/02/2017 20:10
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι δευτερευόντως φορολογικό. Όσους φόρους και να βάλεις το πρόβλημα μας δεν λύνεται. Το κύριο πρόβλημα είναι το εμπορικό έλλειμα. Η Ελλάδα ειγάγει περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες από όσες εξάγει. Όταν αγοράζω ελληνικό γιαούρτι και πληρώνω με Visa ή MCard τότε 0,5% φεύγει έξω. Και όταν οι φόροι κάνουν ένα Ελληνικό προϊόν ακριβότερο από το εισαγώμενο, ένα 30-40% φεύγει έξω. Άρα η συμμετοχή στη μαύρη αγορά είναι πατριωτική πράξη. Αν δεν υπήρχε η μαυρή αγορά τότε θα κατέρεε η οικονομία της χώρας με ανυπολόγιστες συνέπειες. Η μαύρη οικονομία επιτρέπει την επιβίωση των μικρομεσαίων και την αποφυγή της οριστικής κατάρευσης. Εύγε στους πολυμήχανους που αντιστέκονται στη επέλαση των ευρωτσολιάδων.
Ιωάννης ο Ακτήμων
21/02/2017 14:45
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πράγματι δευτερευόντως φορολογικό. Αλλά και το πρόβλημα των εμπορικού ελλείματος είναι συνέπεια της μη ανταγωνιστικοτητας των ελληνικών προϊόντων που αυτό με τη σειρά του είναι συνέπεια της ελλείψεως κάθε κρατικής υποδομής: νομοθετικό, εκτελεστικό και δικαστικό, δηλαδή της ελλείψεως Κράτους. Η ανυπαρξία Κράτους αναπτύσσει επαγγελματίες κακής ποιότητας και διώχνει τις τίμιες και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Η ρίζα όλων των κακών είναι το Κράτος. Επανερχόμενος στο θέμα της φορολόγησης όσοι πιστεύουν ότι η φοροδιαφυγή είναι το μείζον πρόβλημα δεν έχουν ιδέαν πως λειτουργεί η αγορά. Οι υπάλλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών ήταν και είναι ανίκανοι να ξεχωρίσουν μιά ειλικρινή δήλωση από μια ανειλικρινή δήλωση. ακόμη κι αν ήθελαν δεν ξέρουν πως. Έτσι ο παράνομος και ο νόμιμος αντιμετωπίζονται το ίδιο. Έτσι το να είσαι νόμιμος καθίσταται αδύνατον με βάσει τους νόμους της αγοράς. Η φοροδιαφυγή ήταν μέρος της λειτουργίας του συστήματος και χάρη σε αυτή το Κράτος είχε έσοδα και η οικονομία εκινείτο. Τώρα τα πράγματα έχουν γίνει πιό δύσκολα για τους φοροδιαφεύγοντες ενώ η τριτοκοσμική υποδομή του Υπουργείου Οικονομικών παραμένει η ίδια, ενώ έχουν προστεθεί και αβάστακτες επιβαρύνσεις. Η οικονομία κινείται χάρη στην κυκλοφορία του χρήματος που ωθείται από είσπραξη μαύρου χρήματος και αυτό σώζει την οικονομία πιό πολύ από πριν.
αγνωστος
20/02/2017 11:28
Όταν φόροι και εισφορές αγγίζουν το 70 % (και βάλε.... και μαλιστα χωρίς να αναφερθεί κάποιος στην έμμεση φοροεπιδρομή) των εσόδων ενός ελεύθερου επαγγελματία, αυτά που "αναδεικνύονται" στο ρεπορτάζ για πληρωμές "χωρίς απόδειξη κ.λπ." με ποιό τρόπο θα μπορούσε να μη θεωρούνται φυσικό επακόλουθο της κατάστασης που επικρατεί ; Δεν καταλαβαίνουν κάποιοι ότι είναι αδύνατο να αποτελούμε εξαίρεση των κανόνων της αγοράς που ισχύουν για όλο τον υπόλοιπο κόσμο ; Η χώρα μας είναι μήπως σε άλλο πλανήτη ; Πως θα ανταγωνισθούμε για παράδειγμα τη Ρουμανία όταν λόγω πλαστικού χρήματος στο Ellada τροχοπεδούνται ακόμα και οι πλέον αυτονόητες χρηματικές συναλλαγές μεταξύ των πολιτών μας ; Μήπως αυξάνοντας συνεχώς το Δημόσιο χρέος για να πληρώνεται η Ελληνική Υπαλληλοκρατία ;
Ερμής
20/02/2017 14:23
Άλλαζεις την έδρα σου σε άλλη χώρα της ΕΕ, παρέχεις υπηρεσίες στην Ελλάδα όπου και μένεις, και πληρώνεσαι μέσω κάρτας ή διαδίκτυου στο λογαριασμό σου του τόπου της έδρας του στην άλλη χώρα της ΕΕ. Και όχι μόνον αυτό, σε ορισμένες χώρες της ΕΕ ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια εισοδήμαα κάτω από π.χ. 50.000 ευρώ ή και 100.000 ευρώ απαλάσσονται από ΦΠΑ. Για κοίτα αν γίνεται έτσι και πέσμου.
αγνωστος
20/02/2017 17:36
.... δεν ξέρω φίλε μου αν ισχύουν αυτά που λες και ούτε που θέλω να μάθω, αφού σίγουρα υπάρχουν διέξοδοι όπως για παράδειγμα με τα capital controls για όσους είχαν (π.χ. από μεγαλοεπιχειρηματίες μέχρι όλους τους λαθρομετανάστες) ή μπορούν ή σκέφθηκαν να αποκτήσουν λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού.... το πρόβλημά μας δεν είναι αυτό αλλά η διάθεση που επιδεικνύεται από τους κρατούντες σήμερα αριστερούς (χθες και αύριο κάθε άλλης καταβολής πολιτικούς μας βεβαίως βεβαιως....) για να καταληστεύουν τον ανίδεο κοσμάκη μέσα από τη γενική παραδοχή του δημοσίου χρέους μας.... για το οποίο χρέος ας σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια πληρώσαμε με το PSI και σε άμεσους ή έμμεσους φόρους τον αγλέορα και αυτό δε λέει να μειωθεί.... τόσο καλά, όμορφα και δίκαια σε μία πολιτισμένη και πανω από όλα (μην το ξεχνάμε) δημοκρατική Ευρωπαϊκή 'Ενωση....
19/02/2017 21:36
ο μεγαλυτεροσ κλεφτις ειναι τ εληνικο δημοσιο φαγαν 100 δις και τρελανα τον λαο σε φορους
21/02/2017 15:46
100 δις μονο τα τελευταια 2 χρονια ! λολ
Ιωάννης ο Ακτήμων
19/02/2017 03:13
Εχουν απολυθεί εκατοντάδες χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι και άπειρες μικροεπιχειρήσεις έκλεισαν ενώ οι ΄δημόσιου υπάλληλοι είναι καλά βολεμένοι. Αυτοκτονίες, τραγωδίες, φτώχεια και όλα αυτά για να μη χασουν τη θέση τους εκατοντάδες χιλιάδες άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτοκτονίες, τραγωδίες, θάνατοι για να είναι βολεμένοι οι δημόσιοι υπάλληλοι - η πραγματική εξουσία στην Ελλάδα που κανένα κόμμα δεν τολμα να τους πειράξει και να πει την αλήθεια για αυτούς. Και σεις κάθεστε και λέτε ότι οι παραγωγικές τάξεις στην Ελλάδα φοροδιαφεύγουν; Καλά κάνουν!
Άρης
20/02/2017 20:59
Πρώτον : όσο κοιτάμε να ρίχνουμε την ευθύνη ο ένας στον άλλο κατά πως τα ανακινούν τα ΜΜΕ (χθές το δημόσιο, προχθές οι ιδιοκτήτες φορτηγών, μετά οι μηχανικοί, μετά οι γιατροί κ.λ.π.) άκρη δεν θα βγεί. Ευθύνες υπάρχουν σε πολλούς, αλλά οι κυριότερες δεν προβάλλονται στα ΜΜΕ. Παράδειγμα : περιουσίες άλλαξαν χέρια με τη φούσκα της αγοράς ακινήτου στην Ελλάδα. Πού πήγαν τα χρήματα ; Ποιοί κια γιατί έδωσαν δάνεια ; Δεύτερον : είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε μια σειρά υπηρεσιών που είναι τώρα δωρεάν επ' αμοιβή ; Γιατί οι περισσότεροι Δ.Υ. είναι εκπαιδευτικοί, και σώματα ασφαλείας. Είδατε τι έγινε με το εισιτήριο στα νοσοκομεία. Τρίτον : ας δεχθεί επιτέλους ο ιδιωτικός τομέςας ότι πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός με κανόνες. Και όποιοι δεν αντέχουν να κλείσουν, και να μείνουν μόνο οι καλύτεροι. Το δημόσιο ας έχει μόνο εποπτεία εφαρμογής κανόνων, όχι όπως τώρα που μοιράζει τα δις σε φίλους και γνωστούς μέσω προμηθειών, χαριστικών ρυθμίσεων και δημόσιων έργων...
Ιωάννης ο Ακτήμων
21/02/2017 14:53
Οταν ανέλαβε ο Γιωργάκης πρωθυπουργός ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων του ευρύτερου τομέα ήταν 1.039.000 υπάλληλοι. Η μισθοδοσία και μόνο των δημοσίων υπαλλήλων κάλυπτε το 53% του προϋπολογισμού! Τότε ο Στέφανος Μάνος είχε πει ότι το πρόβλημα λύνεται με απλό τρόπο. Απολυστε 400.000 δημόσιους υπάληλους (με τους τότε αριθμους των δημοσίων υπαλληλων). Ασφαλώς θα επακολουθούσαν πολλά δράματα. Αλλά θα επιτυγχανόταν η λύση αμέσως. Τώρα, και δράματα έχουμε, και λύση δεν έχουμε.
Ιωάννης ο Ακτήμων
21/02/2017 14:53
Οταν ανέλαβε ο Γιωργάκης πρωθυπουργός ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων του ευρύτερου τομέα ήταν 1.039.000 υπάλληλοι. Η μισθοδοσία και μόνο των δημοσίων υπαλλήλων κάλυπτε το 53% του προϋπολογισμού! Τότε ο Στέφανος Μάνος είχε πει ότι το πρόβλημα λύνεται με απλό τρόπο. Απολυστε 400.000 δημόσιους υπάληλους (με τους τότε αριθμους των δημοσίων υπαλληλων). Ασφαλώς θα επακολουθούσαν πολλά δράματα. Αλλά θα επιτυγχανόταν η λύση αμέσως. Τώρα, και δράματα έχουμε, και λύση δεν έχουμε.
Άρης
21/02/2017 17:16
Το δεκέμβριο του 2015 οι Δ.Υ. ήταν 566913 (επίσημα στατιστικά στοιχεία του μητρώου). Λύση δεν βλέπω να δόθηκε που έφυγαν 472087 υπάλληλοι, δηλαδή πάνω από όσους είχε πει ο Μάνος. Το 2012 το χρέος ήταν ήδη 305 δις που προφανώς δεν έγιναν από το 2010, και σήμερα είναι ακόμη μεγαλύτερο (325 δις). Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του ιδιωτικού τομέα είτε παρέχει υπηρεσίες και προϊόντα στο δημόσιο είτε στους πολίτες δηλαδή ανακυκλώνει τα ίδια χρήματα, ενώ οι εισροές συναλλάγματος που είναι η μόνη πηγή που μπορεί να μας σώσει, δεν αναπτύσσονται ή αποκρύπτονται φορολογικά ή εξάγονται στο εξωτερικό. Φυσικά υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο βελτίωσης του Δημόσιου τομέα, βλέπτε κανέναν να θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις (αξιολόγηση, αποτελεσματικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, περιορισμό γραφειοκρατίας) ; Θεωρητικά όλοι, πρακτικά αν τους πείς ότι θα λειτουργεί το δημόσιο δηλαδή θα τηρείται η εργατική νομοθεσία (και από τον εργοδότη και από τον εργαζόμενο, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα), ότι θα κόβουν αποδείξεις, ότι θα τηρείται ο ΚΟΚ , ότι δεν θα κάνουν αυθαίρετα κ.λ.π. θα σε πουν τρελό!
Ιωάννης ο Ακτήμων
21/02/2017 22:05
Το 1 εκ. υπάλληλοι τον καιρό το Γιωργάκη ήταν του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Δεν ξέρω πόσοι ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι φορείς δημοσιας εξουσίας τότε και τώρα. Ο μέσος όρος του κόστους κάθε δημόσιου υπάλληλου ήταν τότε 3000 ευρώ το μήνα (όχι μόνο μισθοί αλλά το συνολικό κόστος). Κατά συνέπεια κάθε 1000 δημόσιοι υπάλληλοι κόστιζαν πάνω από 3 000 000 το μήνα και οι 100.000 300 000 000 το μήνα ή γύρω στα 4 δις το χρόνο. Οι 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι 16 δις το χρόνο. Τα νουμερα μου φαίνονται τεράστια. Αλλα από την καθημερινή ζωή ο πολίτης διαπιστώνει ότι το μεγλαύτερο κόστος στην οικονομία και την κοινωνία από τους δημόσιους υπάλληλους δεν είναι τόσο ο μισθός τους αλλα η ζημία από την ασχετοσύνη, την αμορφωσιά, την ανικανότητα, τα απαράδεκτα ωράρια, την ανικανότητα, την αδιαφορία, την έλλειψη πειθαρχικών ελέγχων, τον μη σεβασμό της ιεραρχίας, την συχνά σαδιστική συμπεριφορά, την γραφειοκρατία που συχνά είναι εσκεμμένη, σε βαθμό που όπως έλεγε η κόσμος θάταν συμφερότερο να πληρώναμε πολλούς από αυτούς να κάθονται σπίτι τους και να μη μας ενοχλούν.
Τεχνίτης ποιότητας
19/02/2017 00:57
Η ποιότητα της υπηρεσίας που παρέχω είναι άψογη. Γιά τους πελάτες που θέλουν απόδειξη η ποιότητα των των υπηρεσιών μου ειναι κακή μέχρι απαράδεκτη έτσι για να μη ξανάρθουν και για να τους δείξω ότι είναι ανεπιθύμητοι. Επίσης, για αυτούς που ζητουν απόδειξη χρεώνω ένα 24% ΦΠΑ σύν 26% προκαταβολή φόρου εισοδήματος σύν 36% ασφαλιστικες εισφορες σύμφωνα με τον νέο καθεστώς. Και χρένω ένα ακόμη 100% για την όλη ταλαιπωρία που θα προκύψει. Δηλαδή αυτός που δεν ζητά απόδειξη πληρώνει το ένα τρίτο από ό,τι πληρώνει αυτός που ζητά απόδειξη. Αν το βρωμερό Κράτος μου δημιουργήσει προβλήματα για αυτό, κλείνω τα βιβλία μου και δουλεύω εντελώς στη μαύρη. Ή φεύγω εξωτερικό, είμαι από τους καλύτερους και ξέρω ξένη γλώσσα. Δεν υπάχουν άλλες επιλογές, ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν,μπορεί να λειτουργήσει αλλιώς.
Μακης
18/02/2017 21:04
Μα σοβαρα γινονται τετοια πραγματα στην Ελλαδα που η νοθεια, η διαφθορα, το κλεψιμο, η ψευτια και ο νομος "επειδη δεν σε ξερω καλλιτερα να σου βγαλω το ματια" ζουν και βασιλευουν; Α πα, πα!
Φιλόσοφος
17/02/2017 13:37
Οι νεοέλληνες θυμούνται τον Ελληνα στα αρνητικά. Πόσοι άνοιξαν το λεξικό υπό την αρχαία λέξη «αγαθός»? Γράφει "γενναϊος"? Ναι. Και δεν γράφει "αφελής". Με αυτή την προϋπόθεση μάλιστα ταιριάζει στον Οδυσσέα ο χαρακτηρισμός "πολυμήχανος". Ελα όμως που για τον νεοέλληνα «αγαθός» σημαίνει "αφελής, κουτοφέρνει". Δηλαδή ο «γενναίος» "κουτοφέρνει"? Ετσι να συνεχίσετε κύριοι του ΣΕΒ. Από την μια μεριά να ηθικολογείτε και όταν φοβάστε μήπως σας πάρουν στα σοβαρά, να εγκωμιάζετε τους απόγονους αντάξιους του Οδυσσέα. Την πρώτη αιτία που κλέβετε την εφορία την θυμάστε? Οχι βέβαια για να κλέψετε το κράτος. Αλλού η πρώτη αιτία: Για να κλέβετε τους συνεταίρους! Να νομίζουν οι μέτοχοι ότι εσείς, οι διευθυντάδες, δεν είχατε κέρδη. Τούτο, το μεγαλύτερο όλων των κερδών και πολυμήχανο πάρτυ, κι αυτό από τον Οδυσσέα το κληρονομήσατε? Ή από την μπαμπεσιά?
Αρμενόπουλος
20/02/2017 23:45
Τους "νεοέλληνες" τους τοποθετείτε χρονικώς πότε ακριβώς. Μετα΄την πτώση της ΚΠολής το 1453; Μετά την Επανάσταση του 1821; Μετά τον Κριμαϊκό Πόλεκο; Μετά τη μικρασιατική καταστροφή; Μετά τον εμφύλιο; Ή μετά τον διορισμό του Κωνσταντίνου Καραμανλή ως πρωθυπουργού; Ή μήπως μετά την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ;
γιαννης, Δραμα
17/02/2017 09:51
Ουτε ο ΣΕΒ ουτε ο αρθρογραφος αναφερουν το αιωνιο προβλημα στην Ελλαδα το οποιο ειναι γνωστο σε ολους... ο Ελεγκτικος μηχανισμος η δεν υπαρχει η λαδωνεται !!! Δεν φταινε τα ερμα POS !!!
MERCKEL
19/02/2017 10:57
Αυτά που αναφέρετε κύριε Γιάννη είναι δευτερεύοντα. Το πρωτεύων είναι ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...... ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΑΠΟΛΑΒΩΝ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ. Όταν ο δημόσιος υπάλληλος , για παράδειγμα ο λογιστής, με 7ωρο εργασίας να παίρνει το 60% του ελεύθερου επαγγελματία με 12 ώρες εργασίας την ημέρα, ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ο φορολογικός συντελεστής και θα μειωθεί η φοροδιαφυγή. Εάν τώρα αυτοί που τ΄ρεχουν στα πολιτικά γραφεία και κολλάνε αφίσες για να διοριστούν και οι κοινοβουλευτικοί τους εκρπόσωποι ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ τους λοιπούς ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ και ΕΡΓΑΤΙΚΟΎΣ Έλληνες, πρόβλημα τους .Και όσο ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ τόσο πιο επισφαλής γίνεται η δυνατότητα των ρουσφετολόγων να δώσουν φαγί στους ρουσφετολάγνους. Απλά και μαθηματικά είναι όλα στην ζωή. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα το καταλάβουμε όταν θα είναι αργά....πολύ αργά. Διότι να γίνει ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο 1000 από 1500 ευρώ είναι προτιμότερο από τα κουπόνια ή την δραχμή. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΠΡΙΝ να ειναι ΑΡΓΑ. Το μαχαίρι και το καρπούζι το ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
............
20/02/2017 12:04
.......μπραβο ρε δικιά μου, ακριβώς όπως τα λες και χειρότερα είναι .... ένα ζευγάρι υπαλλήλων έχει 18 χιλάδες ευρώ αφορολόγητα το χρόνο. Ποσό που για τον όποιο ελεύθερο επαγγελματία σημαίνει ότι θα πρέπει να δηλώνει καθαρά έσοδα πάνω απο 70.000 €. Δηλαδή τζίρο πανω από 200.000. Ετσι μας κατάντησαν οι γελοίοι.... μόνο που θα ήθελα να υπογράφεις με Ελληνικό όνομα επειδή την πραγματική οικονομία της "Merckel" Έλληνες φουκαράδες την "έφτιαξαν" δουλεύοντας μέρα νύχτα.... η συγκεκριμένη κυρία βέβαια τότε ήταν θιασώτρια της "Ανατολικής" Γερμανικής πολιτικής σκηνής....
Στράτος
21/02/2017 23:55
Με πιο τροπο έφτιαξαν οι φουκαράδες Ελληνες την οικονομία της Μέρκελ; Διερωτώμαι πως μπορεί να γραφει κανείς τέτοιες ηλιθιότητες.
μεταναστης
22/02/2017 17:03
ανιστόρητος και ένα μάτσο χάλια είσαι ρε αλανιάρη....
Στρατος
24/02/2017 10:00
Ποια καημένη χωρα φιλοξενεί αυτή την σαβούρα!