«Να σταματήσουν τώρα τα κόλπα με τις συντάξεις» ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ) και της ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής).

«Η κυβέρνηση συζητά νέα περικοπή των συντάξεων. Την ίδια στιγμή που ο ΕΦΚΑ δεν λειτουργεί. Τα έχει κάνει θάλασσα. Χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρούνται και περιμένουν τη σύνταξή τους» πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά.

Οι συνδικαλιστές ανέπτυξαν τα τεράστια οργανωτικά, διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι συναλλασσόμενοι –ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι –στα ασφαλιστικά Ταμεία, μετά τη βίαιη ενοποίηση στον ΕΦΚΑ που επέβαλε η κυβέρνηση χωρίς να λάβει υπόψη τις προειδοποιήσεις των συνδικαλιστών.

Στη συνάντηση, η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τα διοικητικά και επιχειρησιακά κενά τα οποία παρουσιάζει στην καθημερινή του λειτουργία ο ΕΦΚΑ όσο και για την πορεία των εσόδων μετά το συνεχιζόμενο αλαλούμ με τις εισφορές. «Ο ΕΦΚΑ υπάρχει μόνο στα… χαρτιά, ενώ τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ Βαγγέλης Θεοδωρίδης, υπογραμμίζοντας ότι είναι αμφίβολο αν υπό τις σημερινές συνθήκες μπορεί να υλοποιηθεί το πρόγραμμα απονομής των δεκάδων χιλιάδων συντάξεων που παραμένουν σε εκκρεμότητα για 2, 3 ή και περισσότερα χρόνια.

Επίσης ζήτησε να γίνουν οι αναγκαίες πολιτικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις που θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης αποτρέποντας νέες επώδυνες ανατροπές για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.