Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, θα μειώσει θεαματικά τα επιμίσθια (bonuses) των υψηλόβαθμων στελεχών της – μεταξύ των οποίων και τραπεζικών της που ασχολούνται με επενδύσεις στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη – κατά περίπου 90%, και θα ανακοινώσει την κίνηση αυτή σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, το οποίο δεν αποκάλυψε τις πηγές του.

Ο επικεφαλής της τράπεζας, Τζον Κράιαν, προωθεί την αναδιοργάνωσή της σε περιβάλλον ιδιαίτερα αρνητικό για τον τραπεζικό τομέα στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές και ενώ εκκρεμεί τεράστιο πρόστιμο για παλιές ατασθαλίες της.

Η τράπεζα υπέγραψε διακανονισμό αξίας 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων (6,72 δισ. ευρώ) με το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών για την πώληση τοξικών στεγαστικών δανείων πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση του 2008, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο.

Οι μειώσεις των επιμισθίων για το 2016 θα επηρεάσουν υπαλλήλους που δεν υπάγονται στις συμφωνίες συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ άλλες ομάδες εργαζομένων στην τράπεζα θα λάβουν πακέτα αποζημίωσης για να αποτραπεί η μαζική έξοδος υπαλλήλων, ανέφερε την Τρίτη το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό.

Η τράπεζα αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις.