ΘΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΩ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2017 08:00 |
Θα κόβουν το ρεύμα για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ

Την πολιτική κάλυψη στη ΔΕΗ παρέχει το υπουργείο Ενέργειας για τις αποκοπές ρεύματος, αρκεί να αφορούν οφειλές από 1.000 ευρώ και άνω.
Αυτό ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου λέγοντας ότι «η διοίκηση της Επιχείρησης φυσικά και έχει την πολιτική στήριξη για να προχωρήσει σε αποκοπές ρεύματος για ποσά 1.000 ευρώ και άνω». Οταν πρόκειται για χαμηλότερα χρέη, παραμένει το καθεστώς μη αποκοπών που έχει αποφασίσει η ΔΕΗ, η οποία - όπως ανέφερε το στέλεχος του ΥΠΕΝ - ούτως ή άλλως διαθέτει τον απαραίτητο μηχανισμό για την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών. Είτε μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), είτε μέσω της πρόσφατης ρύθμισης για πάγωμα επί έναν χρόνο των οφειλών όσων χρωστούν έως 500 ευρώ.
Πάντως ουκ ολίγες φορές, τόσο στο παρελθόν, όσο και πρόσφατα, που η διοίκηση της ΔΕΗ έχει επιχειρήσει να κόψει το ρεύμα σε κακοπληρωτές, την έχουν μπλοκάρει πολιτικές παρεμβάσεις.
Σχολιάζοντας την κατάσταση του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας, το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι δεν υφίσταται πλέον πρόβλημα. Επειτα από την παραλαβή χθες ενός φορτίου με φυσικό αέριο δεν συντρέχει ζήτημα επάρκειας για τη λειτουργία των μονάδων ηλεκτρισμού των ιδιωτών και της ΔΕΗ, ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά των υδροηλεκτρικών μονάδων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
2
14/01/2017 02:34
Ρε τους φασιστες ! Η δεη ανηκει στον ελληνικο λαο γιατ ο ελληνικος λαος να πηδαει τους αφραγκους ελληνες ? Ειναι δημοκρατια αυτο η διχτατορια κομμουνιστικη ?
tt
12/01/2017 17:17
Που ειναι ο φαφλατάς ο Μάκης ο Τριανταφυλλόπουλος με τον μεγάλο φυσικό τον Κ. Ζογραφος να δοσει στον κοσμάκη τιν φθηνή και άφθονοι ενεργεία θα ήθελα να πο τον τρανταφυλοπουλο στο χοριο μας λέμε τις κότες που κακαριζου προτού να κάνουν αυγό προτα κάν το αυγό και μετά κακάνισε ζογραφε άσε το παραμύθι με τον Μάκη τον φαφλατά ο κόσμος σας πιρε χαμπάρι . Χίλιες φορές σας έγραψα και με γράψατε απλα για τον κόσμο εαν έχει το Μηχανισμού που παράγει ενέργεια ρεύμα και υδρογόνου με νερό κάνει ένα κεντρικό σταθμό οποίος θα φυλάσσεται από αυτούς ειδικά που χρειάζονται την ενέργεια ρεύμα και θέρμανση Και δε χρειάζεται να κάνεις πατέντες ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη κι εσείς το πουλάτε παραμύθι να ντρέπεστε