Ανοίγουν το αφορολόγητο με το βλέμμα στην αξιολόγηση

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2017 08:00 |
Ανοίγουν το αφορολόγητο με το βλέμμα στην αξιολόγηση
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα επιχειρήσει μια επιεικέστερη στάση των θεσμών στο θέμα της αξιολόγησης κατά επαφές του σήμερα, στο Παρίσι, με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν (δεξιά)

Είναι το αγαπημένο μέτρο του ΔΝΤ αλλά και πολλών στην ευρωζώνη, περιλαμβανομένης της Γερμανίας. Ετσι, η μείωση του αφορολογήτου βρίσκεται και...

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
16
Mais
12/01/2017 10:41
Προς κο Ι. Κάλφας Σουηδία Ως απάντηση στο σχόλιο που κάνατε σας παραθέτω σχόλιό σας τον Αύγουστο του 2016 Ι.Κάλφας Σουηδία 28/08/201600:01 Αγαπητε Γιαννης 22:47. Σε πληροφορώ πως δεν είμαι μεγάλος και την στατιστική Εθνών δεν την καθορίζουν οι Μεγάλοι οι πολιτικοί Ψευτοτσολιάδες, αλά ιδικά κέντα στατιστικών υπηρεσιών στελεχωμένα από επιστήμονες. Όσο για το βιοτικό επίπεδο των Σουηδών εν σύγκριση με το Ελληνικό πρέπει να ζεις σε έναν άλλων πλανήτη η είσαι κωφάλαλος, αόμματος και πνευματικά άρρωστος. Αλλά και οι πνευματικά καθυστερημένοι θα επιδίωκαν να εξηγήσουν στους αναγνώστες των Ελληνικών ΜΜΕ ποιοι είναι οι λόγοι που τα τελευταία χρόνια γέμισε η Σουηδία και όλοι η Ευρώπη από Έλληνες μετανάστες. Που μέχρι σήμερα υπερβαίνουν τους 600000 επιστήμονες με προεργασία. Σίγουρα εσύ και η παρέα σου θα απορούν το γιατί μεταναστεύουν όλοι αυτοί οι Έλληνες αφήνοντας πίσω τους έναν Ελληνικό παράδεισο επιβίωσης. Κύριε Κάλφα μην τα βάζετε με τους Έλληνες απ' όπου και εσείς προέρχεστε δεν φταίνε οι πολίτες της Ελλάδας, δεν είναι σωστό. Δεν έχετε παραδειγματιστεί απο την ομόνοια που έχουν μεταξύ τους οι Σουηδοί; Τόσα χρόνια λέτε ότι ζείτε στη Σουηδία...
Ι.Κάλφας Σουηδία
12/01/2017 12:46
Κύριε ανώνυμε Μαίς . Είσαι εκτός θέματος εγώ δεν λέγω τίποτε άλλο από αυτά που γράφεις. Συμφωνώ απόλυτα. Διάφωνό κραυγαλέα και καταθλίβουμε για το χαμηλό ποιων που αποδεικνύεις και με αποκαλείς αόμματο και αγράμματο αν ήξερες σε ποιον απευθύνεις αυτούς τους χαρακτηρισμούς θα βυθιζόσουν στην κατάθλιψη αλλά λόγο χαμηλής αν όχι ανύπαρκτής νοημοσύνης είσαι ευτυχισμένος κακομοίρης . Το ποιο βασικό: Διάφωνό κάθετα που εσύ και παρόμοιοι με εσένα απαλλάσσει τον Έλληνα ψηφοφόρο από τις ευθύνες του. Ακόμα και τσομπάνηδες καταλαβαίνουν τα αίτια τις κατάρρευσης του Ελληνικού κράτους εξόν από εσένα όπως φαίνεται.
Mais
15/01/2017 21:31
Κύριε Ι.Κάλφας επειδή δεν κατάλαβες τα πιο πάνω που γράφω είναι δική σου απάντηση σε κάποιον κ. Γιάννη τον Αύγουστο του 2016 που τον αποκαλείς κωφάλαλο, αόμματο και πνευματικά άρρωστο. Άρα ή δεν καταλαβαίνεις ή δεν έχεις επίπεδο. Τώρα σεν ποιον απευθύνομαι.. Σε έναν invandrare της Σουηδίας και δεν είναι καθόλου κακό αυτό αλλά μην τα βάζεις με τους απλούς Έλληνες. Άν κάτι δεν σου αρέσει στην Ελλάδα, αν θες κάτι να πεις, πές το σε αυτούς που νομοθετούν. Επίσης μην υποτιμάς κανέναν απο τους σχολιαστές ούτε τους τσοπάνηδες, δεν κάνει.
GAHAT
12/01/2017 09:08
ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΦΤΗΣ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΖΣΕΛΙΝΗ ΘΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΠΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ
Μάνος
11/01/2017 21:43
Προς τον κ. Ι. Κάλφα (Σουηδία) Αγαπητέ κ. Κάλφα είμαι εκπαιδευτικός στην Ελλάδα με υπηρεσία 20ετή και παίρνω 12.500 ευρώ καθαρά το χρόνο. Πληρώνω 750 ευρώ ΕΝΦΙΑ 5.000 ευρώ στεγαστικό δάνειο και με ό,τι μου μένουν προσπαθώ να ζήσω την οικογένειά μου έντιμα ακόμα με τιμές ακριβότερες από τη Γερμανία στην αγορά. Αν μου μειώσουν κι άλλο το αφορολόγητο μου κόβουν από το φαγητό κι από τις ανάγκες του παιδιού μου. Δώσε μου τους μισθούς της Σουηδίας και το προνοιακό κράτος της και κρατήστε μου το 70% του μισθού μου. Καλύτερα θα ζω. Αντί λοιπόν να ασκείς κριτική έλα ΄ν' αλλάξουμε ζωές να δω πω΄ς θα τα βγάλεις πέρα!!!
πολιτης
12/01/2017 09:19
Στο Ellada μάθαμε να κοιτάζουμε ΜΟΝΟ τα δικά μας θέματα και να αδιαφορούμε για τους άλλους. Και το λέω αυτό επειδή το επταετές πρόβλημα της οικονομικής κρίσης επιτέλους ας γίνει κατανοητό ότι δεν αφορά μόνο κάποιες τάξεις ανθρώπων αλλά το σύνολο της κοινωνίας. Για αυτό το λόγο βέβαια έχουμε και τους πολιτικούς μας (μπρ !!!!) ως εγγυητές, για να μας κάνουν να καταλαβαίνουμε .... Δε λέω ότι έχεις άδικο φίλε όμως για πρόσεξε και το παρακάτω παράδειγμα. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των 12.500 ενός ελεύθερου επαγγελματία έχει φόρο γύρω στις 4.000 (συν τον όποιο ΕΝΦΙΑ και δάνεια και κυρίως ΣΥΝ τις όποιες ασφαλιστικές συνδρομές, μέχρι σήμερα γύρω στα 400 € το μήνα....). Μπορείς λοιπόν να καταλάβεις τη διαφορά με τα εισοδήματα των υπαλλήλων ; αν όχι θα σου την πω εγώ. Η οικογένεια του ελεύθερου επαγγελματία σίγουρα πεινάει ενώ του υπάλληλου με το αντίστοιχο εισόδημα τουλάχιστον ζει .... Κατά τα άλλα και σε ότι αφορά το αφορολόγητο να είσαι σίγουρος ότι ήδη από την Ελληνική Υπαλληλοκρατία το θέμα "τακτοποιήθηκε".... Θα μειωθεί σημαντικά πιστεύω, αλλά με τα bonus και τα αφορολόγητα λόγω του πλαστικού χρήματος, θα παρέχονται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οφέλη από ότι σήμερα.... ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΜΩΣ να σκέφτεσαι και να υπερασπίζεσαι τα αυτονόητα. Τους συμπολίτες σου δηλαδή που λόγω της όπως παραπάνω ανάλγητης φορολόγησης τους κατάσχονται όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και όταν πάνε στο ΑΤΜ για χρήματα η κάρτα τους γράφει "μηδέν".... Αυτά ως ένα απλό και δυστυχώς πραγματικό παράδειγμα, για να καταλάβεις "τι εστί βερίκοκο"....
Ι.Κάλφας Σουηδία
12/01/2017 07:54
Αγαπητέ αξιότιμε συμπατριώτη κ. Μάνο δεν έχω καμία αμφιβολία για τα όσα επισημάνεις αλλά χωρίς εισόδημα το δημόσιο δεν μπορεί να παρέχει πρόνοια και αποδοχές στους πολίτες . Οι Έλληνες όπως και εσύ με την οικογένεια σου βρίσκονται σε μια οδυνηροί κατάσταση. Αυτήν ώμος την κατάντια των Ελλήνων νομίζω πως θα συμφωνήσουμε δεν είναι θέλημα θεού ούτε και μας την επέβαλαν κάποιοι άλλοι παρά εμείς η ίδιοι, αλλά ούτε και αμετάβλητη . Είναι καθαρά Ελληνικά κατορθώματα. Ο Έλληνας δημιούργησε ένα ασύγχρονο ανέλεγκτο κράτος με μια μίζερη πελατειακή πολιτική δανειζόταν επι πολλά χρόνια και έκλεβαν σχεδόν όλοι και συνταξιοδοτούσαν στα 40-45 χρονιά ηλικίας . Τώρα βγαίνουν αυτοί οι εργατοπατέρες στα τηλεο- παράθυρα και κλαίνε για τα αποτελέσματα των πράξεων τους. Το κράτος μας δεν λειτουργεί σαν κράτος και κανένας δεν κάνει την αρχή τις εξυγίανσης. Πολεοδομία, δικαιοσύνη, παιδία, υγειά, γραφειοκρατία και θεοκρατία του μεσαίωνα όλοι οι θεσμοί έχουν μεταβληθεί σε εμπορικά κέντρα. Κύριε Μάνο τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο και τίποτε δεν είναι θέλημα θεού αρκεί να υπαρχή θέληση μπορούμε να επανιδρύσουμε το κράτος μας. Όπως λειτουργεί ο Έλληνας σήμερα θα υποφέρει πολλά χρόνια και θα τραγουδάει τα σίδερα τις ξενιτιάς είναι για τους λεβέντες και αυτήν την φορά οι τραγουδιστές είναι η μεσαία τάξη. Έχω κουραστεί να καλωσορίζω Έλληνες γιατρούς και τεχνικούς στην πόλη μας..
bruidsjonker
11/01/2017 20:42
Περήφανε Ελληνάρα δεν καταλαβαίνεις ακόμα ? Σου σκίζουν το αφορολόγητο .
Stupid maids
11/01/2017 19:37
Κουράστηκα δύο έτη να βλέπω κοριτσάκια να βγάζουν γλώσσα και μετά να παίρνουν μόνες τους θέση στα τέσσερα για σοδομισμό άνευ lubricant! Άντε βρέ ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΗΛΙΘΙΟΙ πάτε στα σπίτι σας. Θα σας κρεμάσουν στις πλατείες αυτοί που σας ψήφισαν εάν γίνει καμία στραβή. Σας ενημερώνω δίοτι τόσο ηλίθιοι που είστε δεν νομίζω να μην το σκεφτήκατε!!
GAHAT
12/01/2017 09:17
ΜΠΑ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΣ, ΜΕ ΤΑ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ, ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ 300ΑΡΑ , ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΖΩ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΠΡΙΝ 20 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΙ ΓΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 300ΑΡΙ!
Stupid maids
12/01/2017 15:59
ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!!Είμαστε παγιδευμένοι μέσα σε ένα απίστευτα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και χαμηλής κριτικής ικανότητας κοινωνικό σύνολο(όχλος). Το κακό είναι ότι το ξέρουν όλοι......οι μορφωμένοι..... και οι φιλόζωοι αλλά και οι κτηνέμποροι! Δυστυχώς όμως οι κτηνέμποροι επικρατούν επί πολλά, πολλά έτη.....πιάνοντας τον σφυγμό των κατώτερων θηλαστικών.
jik
11/01/2017 13:27
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα επιχειρήσει μια επιεικέστερη στάση των θεσμών στο θέμα της αξιολόγησης κατά επαφές του σήμερα, στο Παρίσι, με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν (δεξιά) I FOTOGRAFIA DEN DIHNIA KATI TETIO.
Ι.Κάλφας Σουηδία
11/01/2017 11:55
Ανοίγουν το αφορολόγητο γραφεί η εφημερίδα. κάνοντας τον Υπουργό οικονομικών και όλους τους Έλληνες να καταθλίβονται //Με πρόσθετα μέτρα -ακόμη και μείωση αφορολόγητου- θέλουν να κλείσει τον Ιανουάριο η αξιολόγηση.// Όταν ο Έλληνας καταθλίβεται για απαιτήσεις να μειωθεί τουλάχιστον στο μέσο όρο τις Ε.Ε. το αφορολόγητο και αυτό δημιουργεί κατάθλιψη στον Έλληνα. Για εμάς τους αποδήμους δεκαετιών που ζούμε στην Ευρώπη είναι ακατανόητο τι εννοεί ο Έλληνας για τους εξής λόγους. Εγώ θα περιοριστώ το τι ισχύει στην Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στην Σουηδία που ζω εδώ πολλά χρόνια. Ο Σουηδός φορολογούμενος πληρώνει ΕΝΦΙΑ. Πληρώνει από 10 έως 35€ σε κάθε επίσκεψη Νοσοκομείου ,10€ για εκάστη διανυκτέρευση στο Νοσοκομείο, Πληρώνει τέσσερεις διαφορετικούς φόρους , 1(Δημοτικό φόρο που είναι ανάλογος άνω του 30% επι του εισοδήματος, 2) Κρατικό φόρο δυσανάλογο που φτάνει μέχρι το 55% 3) φόρο ιατρικής περίθαλψης , 4)Φόρο θρησκεύματος. Το αφορολόγητο του Σουηδού δεν υπερβαίνει τις 4500 € και συνταξιοδοτείτε στα 67 του χρόνια με 60-75% επι των αποδοχών του. Μια οικογένεια είναι σχεδόν αδύνατο να συντηρηθεί με έναν μισθό στην Σουηδία που το κρατικό χρέος τις χώρας δεν υπερβαίνει το 37% του ΜΑΠ. Η Ελλάδα είναι υπερχρεωμένη και κανένας Έλληνας δεν θέλει να πληρώνει φόρους συν αυτού ο Έλληνας κατάφερέ να συνταξιοδοτείται σε ηλικία 40-50 ετών . Μέσα στο άνθος αποδοτικότατος τις ζωής του. Εμείς που πληρώνομαι τους ως άνω φόρους δεν αμειβόμασταν με εκατομμύρια. Κάθε χρόνο το Υπουργείο οικονομικών της Σουηδίας δημοσιεύει το κόστος Εργασίας στην επικράτεια κατά κλάδο που έχει ως εξής: Η ώρα εργασίας αυξήθηκε με 2,7 σε υπάλληλους και με 2,9 στους εργάτες, μια ώρα εργασίας κοστίζει 166.0 κορόνες (17€/ώρα) .( όλα τα ποσά είναι μέσου όρου) Το μισθό ιδιωτικών υπαλλήλων είναι 38,970 κορόνες (4100€/μήνα) το μισθό των δημοτικών υπαλλήλων αυξήθηκε με 2,7% 28,650 κορόνες (3000,0€/μήνα) στον κλάδο περίθαλψης αύξηση 1,8% σε 34,060-35,930 κορόνες (3580-3780 €/μήνα) συνοδεύεται το δημοσίευμα ποιο αναλυτικά στα Σουηδικά για την αποφυγή να κατηγορηθώ ως λαϊκιστής. 
arnoub
12/01/2017 09:11
και αυτό το βρείτε καλό, ότι ενας εργαζόμενος τελικά αδυνατεί να συντηρεί τη οικογένεια του με την 8ωρη εργασιά του??? Είναι τόσο καλό που πρέπει υποχρεωτικά να εφαρμόζεται παντού? Όλοι όσοι έχουν προβλήματα επιθυμούν να μεταφέρονται αυτά τα προβλήματα στους υπολοίπους αντί να πολεμούν για να μη έχουν οι ίδιοι προβλήματα.
Σάκης
11/01/2017 23:37
Για να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα πρέπει να κάνετε σωστή σύγκριση (δηλαδή υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα εργαζομένων στη Σουηδία και στην Ελλάδα) και πρέπει να τα πείτε όλα. Γιατί δεν τα λέτε όλα μήπως δεν τα γνωρίζετε όλα??? Ποια είναι τα ποσοστά ανεργίας στη Σουηδία 25-30% ή σε μονοψήφιο νούμερο; Ποιο το επίδομα ανεργίας ; μήπως κάτι λιγότερο από τον μέχρι τότε μισθό του; Για πόσο χρονικό διάστημα επιδοτείτε; Μήπως μέχρι να βρεθεί μία νέα θέση εργασίας; Πείτε μας λοιπόν πόσα χρόνια απαιτείτε να έχει υποχρεωτικά κάποιος στον εργασιακό του βίο για να συνταξιοδοτηθεί 40; ή λιγότερα; Πόσα τα πλασματικά χρόνια και ποια για την προσμέτρηση; Ποιος ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης; Ποιο το ύψος αποδοχών της για να μπορεί ο συνταξιούχος να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ που αναγράφεται; Ποιο το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη Σουηδία; Μήπως όλοι ή σχεδόν όλοι μένουν στο ενοίκιο και δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ; Και όταν κάποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στο Σουηδικό κράτος διότι αποδεδειγμένα έχει χαμηλό εισόδημα μήπως τον βοηθάει το ίδιο το κράτος; Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα ή όχι; Για πείτε μας την προστασία που προσφέρει η Σουηδία στις εργαζόμενες μητέρες και όχι μόνο.. Πείτε μας πόσες οι ετήσιες ώρες εργασίας ενός εργαζόμενου στη Σουηδία; 2000 ώρες ή κατά 500 λιγότερες; Ποιες οι αποδοχές του στο ίδιο αντικείμενο εργασίας με τα ίδια χρόνια και τα ίδια προσόντα; Πείτε μας για το κοινωνικό πρόσωπο της Σουηδίας σε όλους τους πολίτες της έχει καμία σχέση με τη σχέση Ελλάδας προς τους πολίτες; Γιατί δεν τα λέτε όλα μήπως δεν τα γνωρίζετε όλα???
Ι.Κάλφας Σουηδία
12/01/2017 06:09
Αγαπητέ μου Σάκη σε βεβαιώνω πως δεν έχω καμία πρόθεση να αποκρύψω κάτι. Είμαι πολύ καλά ενημερωμένος τι ισχύει όχι μόνο στην Σουηδία αλλά σε όλοι την Ευρώπη.. Αυτός που δεν γνωρίζει τι ισχύει στην Ευρώπη είναι ο Έλληνας. Σε πληροφορώ την ανεργία διαφόρων κρατών. Στατιστικές 2015 : Σουηδία 7,8% ανέργους, Φιλανδία 9,4% , Νορβηγία 2,5%, Δανία 6,3%, Γερμάνια 4,7%,ΗΠ 5,4%. Στην Σκανδιναβία είναι νομοθετημένο 40 ώρες εργασίας /Εβδομάδα το αντίστοιχο τις Γερμανίας είναι 36 ώρες/Ευδ, . Ότι αφορά τα χρόνια συνταξιοδότησης των Σουηδών δεν παίζει κανέναν ρόλο πόσα χρόνια εργάστηκε αυτά είναι Ελληνικά τερτίπια. Η ηλικία συντάξεως είναι τα 65 έτη ηλικίας και δυο πρόσθετα και τώρα συζητείτε να συνταξιοδοτείται ο Σουηδός στα 70-72 έτος της ηλικίας του. Ο Σουηδός έχει το δικαίωμα να βγει στη σύνταξη στα 62 έτη ηλικίας με μείωση αποδοχών 6% για κάθε πρόωρο χρόνο συνλ. 18% . Η αποδοχές του Σουηδού είναι συμφώνα με τα όσα πληρούσε όσο μεγαλύτερο δηλωμένο εισόδημα τόσο μεγαλύτερη σύνταξη, Αποδοχές 65-80% των δέκα ετών του μισθού του. Εφάπαξ και σύνταξη στα 40-50 χρόνια ηλικίας δεν υπάρχει στις Σκανδιναβικές χώρες , ούτε 25000€ κατά τέκνο στους ένστολους , αυτά είναι Ελληνικά εφευρήματα . Καμία αποζημίωση και κανέναν περιορισμό ποσοστού όταν απολύει ο Εργοδότης μόνο τρεις μήνες προειδοποίηση ότι διακόπτεται η απασχόληση. Ο Σουηδός έχει πολλές και καλές αποδοχές αλλά πληρώνει πολλούς φόρους και οι κρατικοδίαιτοι δεν είναι κλέφτες. Ο Σουηδός έχει νόμους και κανόνες που τηρούνται κατά γράμμα. Αγαπητέ μου Σάκη το θέμα είναι ο Έλληνας δεν παράγει και δεν θέλει να πληρώνει στο δημόσιο τίποτε με το θλιβερό αποτέλεσμα ο Έλληνας κλέβει το κράτος και το κράτος τον Έλληνα, Η Ελλάδα πείρε πολλά πακέτα Ντελορ, και δάνεια για να αναπτυχθεί τα σπατάλησε με κλεψιές και συντάξεις στα 40-45 έτη ηλικίας των Ελλήνων. Σήμερα ο Έλληνας δεν παράγει αυτά που καταναλώνει και οι Εταίροι μας δεν θέλουν να ταΐζουν τον Έλληνα αιώνια. Αγαπητέ Σάκη ο Έλληνας παρατάσσετε σε στρατιωτικές σειρές ακόμα σε διάφορους θεσμούς για το παραμικρό αίτιο η Ελληνική μηχανή του δημοσίου δεν ανακάλυψε την σημερινή ήλεκτρο- τεχνολογία και τεχνοτροπία. Θα μπορούσα να αναλύσω και να αποδείξω τα αίτια της σημερινής κατάντιας του Έλληνα διότι εξόν από μηχανικός παραγωγής είμαι και αναλυτής με εμπειρία για την εξυγίανση επιχειρήσεων και κρατικών θεσμών . Αλλά θα έπρεπε να γράψω πολλές σελίδες κείμενο κάτι που δεν είναι δυνατόν σε αυτά τα φουρουμ.