Κίνδυνο στάσης πληρωμών τον Ιούλιο, βλέπει τώρα η Moody's

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2016 11:19 |
Κίνδυνο στάσης πληρωμών τον Ιούλιο, βλέπει τώρα η Moodys

Ως «πιστωτικά αρνητική» χαρακτηρίζει τη νέα ένταση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών η Moody's εκτιμώντας ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της β' αξιολόγησης και της εκταμίευσης περίπου 6,1 δισ ευρώ απ' τον ESM. Όπως προειδοποιεί μάλιστα μία τέτοια καθυστέρηση αυξάνει τους κινδύνους για την εξόφληση ομολόγων τον Ιούλιο του 2017.

Σημειώνει ότι η πλήρης έκθεση των Θεσμών για τις συνέπειες της κίνησης να μοιραστεί έκτακτο επίδομα και να παγώσει ο ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται πιέσεις από το προσφυγικό αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο και να οδηγήσει πιθανά σε επανεκτίμηση του μέτρου του «παγώματος». Εκτιμά ότι η κίνηση από την πλευρά των πιστωτών υποδηλώνει σκλήρυνση της στάσης τους απέναντι στην Ελλάδα που η Moody’s περιμένει ότι θα παρατείνει τις διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση.

Η πολιτική δυναμική στην Ευρώπη, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης με το εκλογικό καλεντάρι να περιλαμβάνει κάλπες σε χώρες κλειδιά, περιλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, πιθανότατα θα περιπλέξουν τις διαπραγματεύσεις και θα αποτρέψουν γρήγορη ολοκλήρωση. Επιπλέον, τονίζει ότι οι εντάσεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Eurogroup, της Κομισιόν και του ΔΝΤ έχουν επίσης «φουντώσει».

Σημειώνει ότι ΔΝΤ είναι λιγότερο αισιόδοξο σε ότι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα και προτιμά μια προκαταβολική ελάφρυνση χρέους, κινούμενο γρηγορότερα από το χρονοδιάγραμμα που έθεσε το Eurogroup.

Για την Ελλάδα πλανώνται εμπόδια στην εφαρμογή πολιτικά δύσκολων μεταρρυθμίσεων της β’ αξιολόγησης που σχετίζονται με τα εργασιακά, την αγορά προϊόντων και επιπλέον βήματα στις αποκρατικοποιήσεις.

57
Θανάσης
01/02/2017 14:18
Κανείς κίνδυνος στάσης πληρωμών της χώρας αν το κράτος εισπράξει τα δισεκατομμύρια οφειλών των επιχειρηματιών-ελεύθερων επαγγελματιών από τα κινητά-ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων για ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, φόρους, τέλη, πρόστιμα, δάνεια, αδήλωτα εισοδήματα, αφορολόγητα κέρδη, αδικαιολόγητο πλουτισμό, μαύρες καταθέσεις, οικονομικές παρανομίες.
Κατερίνα από Παρίσι
09/02/2017 22:16
Δηλαδή αν εισπράξει από το 80% των Ελλήνων.
Ξέρουμε που χρωστας αλλα δε στο λεμε. Μονο ναι θα σου λεμε με εντολη γιατρου
04/02/2017 17:17
Eσυ ποσά πλήρωσες τα τελευταία 20 χρόνια??
Νατάσα
04/02/2017 22:55
Τα μέτρα των μνημονίων για μείωση των εισοδημάτων των πολιτών προς ενίσχυση της οικονομίας της χώρας εφαρμόσθηκαν μέχρι τώρα υποχρεωτικά όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης μόνο σε συντάξεις, βοηθήματα, επιδόματα, εφάπαξ, επικουρικά, μεροκάματα, μισθούς και όχι στους λεβέντες της πραγματικής οικονομίας π.χ. δικηγόρους, ιατρούς, μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ιδιοκτήτες ταβερνών-καφετεριών-κέντρων διασκέδασης ,ξενοδόχους, βιοτέχνες, εργοστασιάρχες, εφοπλιστές κλπ, οπότε ήρθε η ώρα στα πλαίσια της ισότητας των πολιτών, της αποκατάστασης της νομιμότητας, της τάξης-ηθικής, της διάσωσης της εθνικής οικονομίας να ληφθούν μέτρα και για επιχειρηματίες-ελεύθερους επαγγελματίες.
ΥπερΦΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΤΑΞΗ
09/02/2017 14:49
Eσυ ποσά πλήρωσες τα τελευταία 20 χρόνια?? να ξερουμε ποσα πληρωνει αυτος ζητα απο τους αλλους να πληρωσουν.
Κωνσταντίνος
09/02/2017 19:00
Τα 3.000.000 συνταξιούχων πληρώνουν επί των πενιχρών μηνιαίων αποδοχών τους 20% για φόρο και 6% κοινωνική αλληλεγγύη και 4% περίθαλψη, δηλαδή καταβάλουν στο κράτος κάθε μήνα το 30% των συντάξεών τους.
Εσυ πληρωσες??? ΨΑΧΝΩ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑ !!!!!!!!!!!!
09/02/2017 20:07
Μη γενικευεις. Αλλοι πληρωνουν δικαιως, αλλοι αδικως. Εκεινος που δεν κολησε ολα τα ενσημα και πηρε συνταξη λαδωνοντας πληρωνει λιγα. Λιγα πληρωνει και ο πρωην κλητηρας του δημοσιου που παιρνει 2.500 συνταξη. Πολλα πληρωνει αυτος που του κρατανε ενα σκασμο λεφτα και δεν θα παρει συνταξη γιατι τιναξανε τα ταμεια στον αερα οι προηγουμενοι δυο, απο τους πολλους, κλεφτες.
ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ....
06/02/2017 15:53
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ (ΚΑΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΣ) ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΦΤΩΧΟΙ.
27/12/2016 20:31
μετά τον Μάρτη έρχεται ο Κούλης
circo maximus
22/12/2016 08:38
Αν γινει το μεγαλο μπαμ ο λαος θα σας αφανισει καργιοληδες δεν θα μεινει ρουθουνι απο την βρωμικη φαρα σας ..ξερουν αυτοι!
Δρυιδης Καλχας Διχοτομιξ
06/01/2017 09:42
Εξυπηρετεί νομιζει ο Τσιπρας τον Σοιμπλε, λέει ο άλλος! Τέτοιος έξυπνος λαός, (βεβαιωνομαι μερα με την μερα περι τουτου) ούτε που θα καταλάβει, τι έγινε! Όταν ομως το καταλάβει, δεν μπορεί θα το καταλάβει (ωσάν τον Ρανταπλαν), οταν δει την εξαθλιωση, τότε ο ίδιος θα θελει και θα φερει την "νέα τάξη πράγματων".
Κατερίνα από Παρίσι
22/12/2016 23:10
Ποιός θα αφανίσει; Ο λαός του τύπου των σχολιαστών εδώ που εμφανίζτοναι σαν υποστηρικτές του τάδε πολιτικού και εχθροί του άλλου; Και πως θα αφανίσει; Με το αναγκάσει τους πολιτικούς να εγκαταλείψουν την εξουσία και να περνούν τον καιρό με τα ταξιδάκια δίνοντας διαλέξεις; Και πόσους να αφανίσει; Τους Υπουργούς, τους βουλευτές; Και πιό κάτω, ή μάλλον για να είμαστε ακριβέστεροι πιό πάνω; Γιατί, αυτοί δεν είναι οι "κυβερνώντες"; Και οι διαπλεκόμενοι; Οι κρατικοδίαιτοι, τα κυκλώματα των δημοσίων υπαλλήλων; Το σώμα των δημοσίων υπαλλήλων των εκατοντάδων χιλιάδων το ίδιο που θα κυβερνά τους εκάστοτε; Οι πολιτικοί φεύγουν.Οι δημόσιοι υπάλληλοι μένουν. Και από ό,τι είδαμε και οι σύμβουλοι μένουν; Αφανισμός στην Ελλάδα σημαίνει εμφύλιος. Σημαίνει Επανάσταση. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο όπου οι μάζες των ηλιθίων έφτιαξαν καθεστώς. Καθεστώτα φτιάχνονται μόνον όταν κάποια μειοψηφία σκεπτομένων πείσει τους όχλους να κάνουν αυτό που πρέπει χωρίς και οι ίδιοι καλά καλά να καταλαβαίνουν τι κάνουν. Κάθε χώρα έχει ηλιθίους και σκεπτόμενους. Τα ποσοστά των μεν και των δέ σε κάθε χώρα δεν έχουν τόσο σημασία όσο το ποιός κυβερνά ποιόν. Η πείνα και η απελπισία δεν θεραπεύουν την ηλιθιότητα. Συνιστούν μιά ιστορική στιγμή που θα αρπάξουν οι δυνάμεις του καλου ή οι δυνάμεις του κακου για να στρέψουν την ιστορία προς τα κει που τους υπαγορεύει η κακία τους ή η αρετή τους. Το μεγάλο μπαμ δεν ξυπνά τις μάζες αλλά τις γεμίζει με συναισθηματα που είναι δύναμη μεγάλη, που κάποιοι άλλοι, πάντα πολύ λίγοι, θα χρησιμοποιήσουν σαν κινητήρια δύναμη για να αναστήσουν το έθνος ή για να το χώσουν ακόμη πιό βαθειά. Hinstweilen, bis den Bau der Welt, Erhalt sie das Getriebe, Durch Hunger und durch Liebe λέει ο Γερμανός ποιητής περιγράφοντας το δικό του έθνος πρώτα από όλα και έπειτα όλα τα άλλα.
populist
23/01/2017 21:45
Δια ταυτα: ποιο ειναι το συμπερασμα σου σχολιαστρια "εκτος του τυπου των σχολιαστων"??? Θεωρητικες αερολογιες
Ιωάννης ο Ακτήμων
13/02/2017 11:40
Δηλαδη εσύ ανήκεις στον τύπο των σχολιαστών που ενώ η χώρα καταρέει και κόσμος πεθαίνει, συνεχίζεις τις ώρες αυτές να είσαι από τους σχολιστές "υποστηρικτής του τάδε πολιτικού και εχθρός του άλλου" δηλαδή αξιολογείς τις αερολογίες των πολιτικών γιατί είναι φτιαγμένες γιά τις αμόρφωτες λαϊκές μάζες; Ανηκεις εκεί; Δηλαδή εσένα η κρίση δεν σε άγγιξε και έχεις τέτοια αναισθησία που έχεις χρόνο για χόμπυ; Γιατί δεν ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο καλύτερα σαν χόμπυ; Είσαι λοιπόν από αυτούς που πρέπει να αφανιστούν σύμφωνα με την ορολογία των παραπάνω.
Κατερίνα από Παρίσι
09/02/2017 22:15
Το συμπέρασμα είναι ότι η λύση περνά αναγκαστικά από την κατάλιση του ελλαδικού Κράτους όπως υφίσταται και την αντικατάστασή του από άλλο. Αυτό φέρνει σε αντιπαράθεση τυχόν μεταρρυθμιστή όχι με μιά κυβερνώσα μειοψηφία αλλά με ένα πολύ μεγάλο μέρος του λαού που θέλει την ύπαρξη αυτού του Κράτους. Σε αυτούς προστίθετανται οι αφελείς, οι βλάκες, οι φθονεροί, οι αδιάφοροι και οι βολεμένοι είτε αυκατάστατοι είτε χαμηλών εισοδημάτων. Το σύνολο που θέλει,ανέχεται ή δεν θεωρεί καθοριστική την διατήρηση αυτού του Κράτους τέρατος μπορεί να ανέρχεται κοντά στο μισό των ψηφοφόρων. Αρα η δημιουργία προϋποθέσεων για την λύση περνά από το φράγμα των ίσως μισών Ελλήνων. Λύση λοιπόν σημαίνει εμφύλιος. Και ενώ οι κρατιστές πολύ καλά οργανωμένοι και συνειδητοποιημένοι κρατούν την εξουσία οι άλλοι ανοργάνωτοι, με ελάχιστη εκπροσώπιση στη Βουλή, με μειωμένη ή και ανύπαρκτη ταξική συνείδηση δεν μπορούν να συσπειρωθούν ενάντια στους πρώτους. Κι έτσι οι κρατιστές των αντιλαϊκού, παραστιτικού, αντιπατριωτικού και αντιαναπτυξιακού μετώπου κυβερνούν. Χρειάζεται λοιπόν κάποιος που θα στυσπειρώσει τις μάζες των τιμίων,παραγωγικών, πατριωτικών και αναπτυξιακών δυνάμεων για να πάρουν στην εξουσία στην Βουλή και μετά να μπορέσουν να αντιπαρατεθουν στο Κράτος, να το καταργήσουν και να το επανιδρύσουν, μιά και κόμμα στην Βουλή που να τους εκπροσωπεί δεν υπάρχει. Το μεγάλο μπαμ αν είναι για καλό, δεν θα σημαίνει επανάσταση του λαού ενάντια σε κάποιους λίγους αλλά επανάσταση του μισού του λαού ενάντια στο άλλο μισό. Η λύση, αν ποτέ υπάρξει, θα είναι ένας αγώνας και μιά αντιπαράθεση εμφυλιακού τύπου.
Helene
23/12/2016 08:11
Αγαπω τους … ρεμπετες και τους … πουστηδες , τα … τσογλανια και τους … χασικλες , τους … κλεφτες , γιατι … μ α χ ο ν τ α ι καθε μορφη Εξουσιας και τους Αγαπω πιο πολυ , γιατι τα καταφερνουν και επιζουν … κοντρα στην … Αστυνομια , κοντρα στον κυνικο … Νομο , κοντρα στον … ΤΣΙΠΡΑ , κοντρα στην α π α ι σ ι α … ηθικη!!! των … μικροαστων σαν ... ε σ ε ν α , κοντρα στον φλογερο … Εαυτο τους ..…?!!!

Αυτος ειναι ο … ΛΑΟΣ , που θα τους αφανισει !!!!!!!
Κατερίναι από Παρίσι
23/12/2016 17:37
Οι ρεμπέτες κλπ που αναφέρεις δεν μάχονται ενάντια στην εξουσία, απλώς την περιφρονούν και την παρακάμπτουν. Είναι εκτός. Και κυρίως είναι εκτός, περιφρονούν και παρακάμπτουν τον λαοπολτό την άλλη μεγάλη άμεση και κοντινή εξουσία, τον άλλο μεγάλο φασισμό, που τους καταπιέζει όχι από μακρυά αλλά τόσο κοντά που μυρίζουν τα χνώτα τους. Αν ο ελλαδικός λαός θέλει να αφανίσει την εξουσία, τότε πρέπει να αυτοκτονήσει. Και μετά σε αυτό το φανταστικό σενάριο, θα έρθουμε εμείς να αφανίσουμε εσάς που για δεκαετίες τον κοροϊδεύατε λέγοντάς του αυτά που θέλει να ακούσει. Και μαζί μας οι ρεμπέτες. που ήταν και αυτοι εκτός, σαν και μας, αλλά κρυμένοι σε άλλη γωνία, θα αφανίσουμε εσάς που εδώ και δεκαετίες τους χρησιμοποιούσατε για την προσωπική σας ψυχαγωγία.
Helene
24/12/2016 03:38
Σχιζοφρενικη … παρανοiκου τυπου , με τις … παραληρητικες σου ιδεες !!!

Καλες Γιορτες , να εχεις , τουλαχιστον ...
Lone Greek
22/12/2016 19:17
Να τους αφανίσει όπως τους αξίζει. Θα χαρώ και εγώ. Και μετά;
Πάνος / Αννόβερο
21/12/2016 18:57
Ιερώνυμος: «Το καράβι βουλιάζει και αν βουλιάξει δεν θα γλιτώσει ούτε ο αφεντικός, ούτε ο αξιωματικός, ούτε ο μούτσος» Είναι ώρα να επιστρέφει!! Με Παπανδρέου γίνετε οποιαδήποτε αλλαγή.
Ηλιας
20/12/2016 17:01
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ !!!
Ρεμπετης
20/12/2016 14:04
Σωπα μωρε τωρα, υπερβολες! Κι αν ειναι πραγματικα ετσι, ο Αλεξης ο μαγκας θα κηρυξει εκλογες να ξαναπαει στην αντιπολιτευση και να ουρλιαζει παλι τι ανικανη ειναι η κυβερνηση. Γνωστο το τροπαριο, γνωστα τα καθαρματα.
Πάνος / Αννόβερο
20/12/2016 12:02
ή στάση πληρωμών ή με σακούλες λεφτά και ψώνια στην τσέπη.... και όποιος κατάλαβε. Καλημέρα!!
Δημήτρης
20/12/2016 10:16
Η Ελλάδα είναι από τις λίγες περιπτώσεις σταθερότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης στην Ευρώπη, την ευρύτερη περιοχή και παγκοσμίως, που συντηρεί παράλληλα την πολυτέλεια της αντιπολίτευσης περί μείωσης φόρων και περιορισμού του κοινωνικού κράτους την ίδια στιγμή που Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Αμερικανοί απειλούνται οικονομικά και στην υπόσταση τους βυθισμένοι σε αβυσαλλέα χρέη και εξωτερικές όσο και εσωτερικές κοινωνικές διαμάχες. Ο περιορισμός του αιμοδιψούς νεοφιλελευθερισμού, της εξάρτησης από τον χρηματοοικονομικό καπιταλισμό των δανεικών και της βάρβαρης ακροδεξιάς δείχνει τα αποτελέσματα του αριστερού μέσου δρόμου της ευημερίας, της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της σταθερότητας.
Νικος
21/12/2016 14:10
Παραληρημα λογω υψηλου πυρετου;
Κατίνα
21/12/2016 00:41
Σα να ακούς τσιτάτα αργοσχόλων φοιτητών στις στημένες συνελεύσεις των πανεπιστημίων. Πόσα παίρνεις για κάθε ανάρτηση; Θέλω και γω.
Δημήτρης
21/12/2016 12:28
Δεν αμφιβάλλω ότι κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στην Χρυσή Αυγή. Προφανώς είσαι δυσαρεστημένος. Η τυφλή υπακοή δεν συμβιβάζετε με την ελευθερία, άλλαξε λοιπόν την ζωή σου.
ΔΓΚ
19/12/2016 18:32
..η χώρα μας δυστυχώς ζεί όπως το ΜΑΥΡΟ 1897..τότε που οι Γερμανοί έκαναν το ΠΑΝ για να μας σύρουν σε πόλεμο παρωδία με τους Τούρκους για να χάσουμε σίγουρα και στη συνέχεια να μας εξαθλιώσουν διαλύοντας μας και αυτονομώντας την Κρήτη την ίδια περίοδο (αυτό το ήθελε μόνο η Βρεττανία)πως εγινε ? οι Γερμανοί κατείχαν τότε ελληνικά χρεώγραφα-ομόλογα που οι αξίες τους είχαν καταρρεύσει και δεν άξιζαν τίποτα..αν μας πήγαιναν όμως σε πόλεμο με την Τοτρκία, που σίγουρα θα φρόντιζαν και φρόντισαν πολύ γιαυτό χάναμε ,εφόσον οι Γερμανοί αξιωματικοί φορώντας οθωμανικά φέσια την βοηθούσαν, τα ομόλογα θα πήγαιναν στα ύψη, γιατί η Ελλάδα θα έμπαινε μετά φτωχευμένη σε οικονομική επιτροπεία και θα υπέγραφε μνημόνια υποθηκεύοντας τον πλούτο της..καταλάβατε τώρα γιατί οι Γερμανοί είναι οι διαχρονικοί εχθροί της Ελλάδας νεοέλληνες ? αν διαβάσετε λίγο Ιστορία για τότε θα δείτε και την ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ του ΚΑΙΖΕΡ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΥ κατά της Ελλάδας, αλλά και την πέμπτη φάλαγγα υπο την τότε ονομασία ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που είχε διαβρώσει και τον στρατό και παρήγαγε μέσω των ανακτόρων ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ..ακόμη δυστυχώς και μέχρι σήμερα...
helene
20/12/2016 01:54
Μαλακα ανδρα βουλωστο σκατα εφαγες και μιλας συνεχεια?
Helene
22/12/2016 09:09
Λυπαμαι πολυ , το σχολιο αυτο ΔΕΝ ειναι δικο μου .
helene
22/12/2016 13:43
Ουτε αυτο το σχολιο δεν ειναι δικο μου
Helene
23/12/2016 01:37
Αυτο το σχολιο ειναι δικο μου
Helene
23/12/2016 07:23
Τελικα , πολυ χαρουμενος … παιχνιδιαρης εισαι !!! Κι εγω !
Γινε , και ο Αντρας , που μου φερεσαι σαν σε Γυναικα …
Ομορφη Καλημερα !!!
nik
20/12/2016 18:48
mori porni eleini
ΔΓΚ
20/12/2016 18:09
..δεν αντέχονται οι αλήθειες σκατοφασίστα αδελφάρα..δεν μπορείς να απαντήσεις γιατί ούτε σε σχολαρχείο δεν πήγες..αργόμισθος ήσουν και τώρα σε πονάει..πολύ..
helene
21/12/2016 02:03
χαχα τις αληθειες σου φιλε ετσι και τις πας στο παζαρι ουτε μισο ευρω δεν θα κονομησεις ..γιατι ειναι φλουδες μπαγιατικες ! Το ιδιο και συ !
Helene
22/12/2016 09:10
Επισης , το σχολιο αυτο ΔΕΝ ειναι δικο μου . Λυπαμαι .
helene
22/12/2016 13:43
Aυτο το σχολιο δεν ειναι δικο μου
Κατίνα
19/12/2016 17:50
Ο Βαρουφάκης είπε ότι ο Τσίπρας θα έχει κακό τέλος. Αλλά ο Βαρουφάκης πρόλαβε και έφυγε. Όπως και ο Καραμανλής όπως και ο Γιωργάκης όπως και ο Σαμαράς. Και για αυτόν που θα κλείσει τελευταίος την πόρτα "κακό τέλος" δεν σημαίνει απλώς ότι θα γυρίσει σπίτι του...
Στράτος απο της Πεντέλης τα βουνά
19/12/2016 19:48
Το όνομα Καραμανλής κυρία μου δεν συντάσσεται με τις υπόλοιπες αηδίες που σωστά αναφέρεις. Ο Καραμανλής δεν έφυγε, τον Καραμανλή τον σχολάσαμε εμείς. Ένας άνθρωπος που έχει σκοπό να φύγει δεν βγάζει βραχνιασμένος τέτοιους λόγους τέσσερις μόλις ημέρες πριν τις καταραμένες εκείνες εκλογές που η μιση Ελλάδα (44.5%) είχε πέσει με τα μούτρα στα λεφτά : ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ! ΣΗΜΕΡΑ! ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ! ΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΥΤΗ ! Η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ! Ενα να θυμάσαι, την ημέρα που τον ρίξαμε ήταν η ημέρα που πέθανε και η Ελλάδα μας και ότι μας συμβαίνει έκτοτε είναι απόλυτα δικό μας λάθος. Άνθρωποι που πρόθυμα ανταλλάσσουν την ανεξαρτησία τους για προσωρινή καλοπέραση, στο τέλος χάνουν και τα δυό.
Δανειστής.
20/12/2016 12:11
Με τα μούτρα στα δικά μας λεφτά..... λιγούρια, το τυρί το είδατε , την φάκα δεν είδατε.
Κατίνα
20/12/2016 00:56
Εφυγε ο τεμπέλης. Υποσχέθηκε επανίδρυση του Κράτους και μετά έδωσε εντολή να συνεχίσει το Κράτος να λειτουγεί όπως ήταν. Τα κυκλώματα του ΠΑΣΟΚ μετά ένα μικρό φόβο το 2014, όταν κατάλαβαν συνέχισαν ακάθεκτα και ενσωμάτωσαν και τους γαλάζιους. Οι ίδιοι ήταν παντού και έκαναν τα ίδια. Οι επιχειρηματίες έγιναν έξαλοι. Είπαν στον Αλογοσκουφη "δεν σε εκλέξαμε για να κάνεις απλή διαχείρηση". Τότε ο Αλογοσκούφης έδιωξε τους πράσινους έφορους και διόρισε γαλάζιους δίντοντας την εντολή να είναι δίκαιοι με τους φορολογούμενους και να μη τα παίρνουν. Αυτοι του είπαν τι λες ρε, οι πράσινοι τεμπέλιαζων και τα έπαιρναν και μεις θα δουλεύουμε και δεν θα τα παίρνουμε; Άντε μάζεψέ τα μόνος σου. Τα έσοδα πήγαν κατά διόλου και γενικώς η χώρα ήταν ακυβέρνητη. Η ΕΕ ειδοποιησε τον Καραμανλη ότι υπάρχει θέμα χρέους. Σε συνάντηση του Καραμανλη με τον Αλογοσκούφη ο τελευταίος είπε την περίφημη φράση "Η εθνική οικονομία δεν εξαρτάται από τον Υπουργό Εθνικής Οιονομίας" αν δεν λειτουργούν τα άλλα Υπουργεία και αν δεν υπάρχει πρωθυπουργός να τα συντονίσει. Μαλώσανε και τότε ο Καραμανλής κατάλαβε ότι τεμπελιάζοντρας και αναθέτοντας σε άλλους τις δουλειές δεν γίνεται τίποτα. Τότε κατάλαβε ότι αυτός και το κόμμα του των ανικάνων χωριατών δεν μπορούσε να κυβερνήσει τη χώρα. Τότε αποφάσισε να φύγει και να πασάρει την ευθύνη στον Τζέφρυ. Σε συνέντευξή του στον Ν. Χατζηνικολάου,την άνοιξη του 2009 ο Κ. Καραμανλής είπε «Είμαι ήδη πρόεδρος της Ν.Δ. 12 χρόνια, έχω κουραστεί. Θα εργαστώ σκληρά μέχρι τις εκλογές, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις στη μάχη για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά αν παρά ταύτα οι εκλογές χαθούν, θα φύγω». Αφού δήλωσε κουρασμένος και χωρίς να έχει καμμιά΄διάθεση ή και δυνατότητα να προβεί σε αλλαγές υποδομής χωρίς τις οποίες τα δημοσιονομικά της χώρας ήταν καταδικασμένα, το είπε, ότι δηλαδή αφού πέρασε αυτός και το κόμμα του χρόνια χωρίς να κάνουν τίποτα, δήλωσε ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις (αυτές που επί χρόνια δεν έδωσε αλλά δεν είχε και να δώσει) για να αντιμετωπίσει κάποια κρίση που άφησε να έρθει, είπε την αλήθεια ότι δεν υπάρχουν λεφτά και έφυγε. Και υπάρχουν μερικοί που κακώς έχουν το δικαίωμα ψήφου που θεωρούν ότι είπε ότι μετά τόσα χρόνια διακυβέρνησης ότι αφήνει την χώρα χωρίς λεφτά, ότι τάπε και άρα δεν έφυγε, τον διώξαμε. Το θέμα δεν είναι ότι διώξανε τον ανίκανο,το θέμα είναι ότι έβαλαν στη θέση του κάτι χειρότερο. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Στράτος απο της Πεντέλης τα βουνά
20/12/2016 19:20
ΩΡΕ ΚΑΤΙΝΑΚΙ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ . . ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ . . ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ;
Κατίνα
20/12/2016 22:53
Ισως δεν θα είχε φύγει. Γιατί να φύγει. Τεμπέλιαζε όλη τη μέρα. Το πρωί πήγαινε στο γραφείο από την Ραφήνα και εκεί καθότανε ράθυμος και έκανε ελάχιστα πράγματα αλλά το θεωρούσε ότι "πάει στη δουλειά του" όπως ακριβώς και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Μετά γύριζε στην Ραφήνα και καθότανε και δεν έκανε τίποτα, Όσο ήταν στην Ραφήνα δεν επέτρεπε να του μιλάει κανείς για τη "δουλειά" δηλαδή γιά πολιτικά θέματα ή θέματα διακυβέρνησης παρά καθότανε και δεν έκανε τίποτα. Ο περισσότερος χρόνος του αφιερωνότανε στην κατανάλωση τεραστίων ποσοτήτων κρεατικών και σε συνομιλιες για το ποδόσφαιρο. Έβλεπε κάτι ακαλλιέργητους συγγενείς και φίλους, έτρωγε και έκανε κουβεντούλες για το τίποτα. Στην αυλή του ελίτ Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, το οποίο τελείωσε, έτρωγε ποσότητες από λουκανικόπιτες και μιλούσε για ποδόσφαιρο. Δεν συμετείχε στην κοινωνική ζωή των μαθητών του σχολείου στις συναυλίες της Κρατικής στο Ρεξ κάθε Δευτέρα και το καλοκαίρι στο Ηρώδειο που μαζευόντουσαν με τις κοπέλλες του Αρσακείου και τέτοιες πολιτιστικές ενασχολήσεις παρά μόνο μιλούσε για ποδόσφαιρο. Το καλοκαίρι πήγαινε στη Μύκονο με τον εξάδελφό του τον Θεμιστοκλή τον φροντιστή της Ολυμπιακής. Στη Βοστώνη δεν είχε πατήσει σε θέατρο μουσείο ή συναυλία αλλά που τον έβρισκες που τον έχανες σε χαμπουργκεράδικα να μασάει ποσότητες κρεάτων και να μιλάει για ποδόσφαιρο. Τα ίδια λίγο πολύ συνέχισε και ως πρωθυπουργός. Γιατί να παραιτηθεί αν καθότανε και ανέθετε σε άλλους να δουλεύουν ενώ αυτός έτρωγε κρεατικά. Δεν ήρθαν όμως έτσι τα πράγματα και έφυγε και τώρα κάθεται και τρώει κρέατα.
helene
21/12/2016 02:07
Τον καραμανλη τον φαγανε οι αμερικανοι αλλα αραβικη ανοιξη γιατι εκανε παιχνιδι με την ρωσια
Φιλόσοφος
20/12/2016 14:44
σας έβαλα "like" πριν διαβάσω την τελευταία πρόταση. Κρίμα, γιατί έχετε νηφάλιο μυαλό. Κάπου διάβασα μια πρόταση του Περικλή όταν πηγαίνει κάτι στραβά στη δημοκρατία, το πολίτευμα να μη αμφισβητούμε.
Κατίνα
20/12/2016 22:31
Ήταν λεκτική έξαρση σε στιγμή μεγάλης οργής και απελπισίας βλέποντας μετά από όλα αυτά άτομα να εξακολουθούν να είναι οπαδοί κομμάτων και να μη λένε ή νοιώθουν έστω, "και οι 300 στο Γουδί". ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΥ 1909.
Δανειστής.
20/12/2016 12:08
Και εγώ είμαι εναντίον, δανεικά τέλος και βγάλτε τα μάτια σας το ποιος έφταιξε περισσότερο ή λιγότερο.
Α
19/12/2016 15:05
Ολα τα ειδαμε μικρο χαζοχαρουμενο αγορι! Να παιζεις το ζουρνα και να χορευουν οι ευρωπαιοι,δεν ειδαμε ακομα......
οσιος
21/12/2016 09:21
Μεγαλος οργανοπαικτης !
Ο Ιππέας
19/12/2016 20:12
Άν τα έχεις δει όλα όπως λές, τότε που μας έπαιζε ο μάγκας ο Γαπ τον ζουρνά και χορεύαμε εμείς τρέχοντας χωρίς "Κάλτσες" στα αγκάθια να μαζέψουμε "Λεφτά" την θυμάσαι ; Έχουν να περάσουν ακόμη στραβά, χαζοχαρούμενα και γουρλομάτικα αγόρια ούκ ολίγα στα 23 ( 7=30) χρόνια που θα χρειαστούν ακόμη μέχρι να φτάσουμε ενα βήμα πριν σκάψουμε μόνοι μας τον λάκο μας που στην συνέχεια . . ως συνήθως . . οι αιτία είναι όλοι οι άλλοι. (και αριστερό να με πείς και δεξιό να με κράξεις πάλι λάθος σκέψη θα έχεις κάνει)
Bill
23/12/2016 14:18
Γι αυτο δεν υπαρχει ελπιδα πια... Γιατι σε καθε σχολιο, ανεξαρτητως του αν ειναι κομματικο η πολιτικο, πεταγονται τα κομματοσκυλα ενθεν και ενθεν μπας και σωσουν κατι απο το ξοφλημενο πολιτικο κατεστημενο μας. Τετοιος δεν εισαι και συ φιλαρακι;;;
οσιος
21/12/2016 09:24
Τι λες ρε ? Ματιασμενο εισαι? Να περασεις να σε εξομολογησω να σου φυγουν οι δαιμονες.
ολαος
19/12/2016 12:49
..να παμε στην δραχμη,,η στο δολαριο η στο ρουβλι προσωπικα δεν με απασχολει..αλλους καιει αυτο το θεμα..κατι βουτιροφασιστομπεμπεδες που δεν εχουν κανει ουτε μια εργατοωρα χειρονακτικη εργασια και καπιλευωνται τον λαο για να επιζουν...παντος "καιρος φερνει τα λαχανα καιρος τα παραπουλια"η"κυριακη κοντη γιορτη" δηλαδη δεν θα εργησει να συμβει αυτο που απευχονται...μονο ενα πραγμα θα τους σωσει να ριξουν χργμα στις τσεπες του λαου..ο οποιος λαος εχει κουραστει πια με τη συνεχει λιτοτητα και θελει να "φυγει να παει αλλου"...καλες γιορτες κυριοι
b
19/12/2016 20:11
Και επισης φιλε μου η χειρωνακτικη εργασια δεν σημαινει κατι. Υπαρχουν και πνευματικες εργασιες για οσους για παραδειγμα ελιωσαν κωλους και σπουδασαν
οσιος
21/12/2016 09:26
Κοψε κατι ρε ..
b
19/12/2016 20:03
Θα πρεπε να ξερεις οτι οι κυριως οι κκε κτλ δεν εχουν εργατοωρες.Μακαρι να υπηρχε ερευνα να στο αποδειξω