Δεν θα συναφθεί σήμερα κάποια μεγάλη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για κρίση στην Ευρωζώνη μετά το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος και πρόσθεσε πως μερικές ιταλικές τράπεζες έχουν ζητήματα, αλλά όχι ολόκληρος ο τραπεζικός τομέας της Ιταλίας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας πρόσθεσε πάντως πως η πολιτική αστάθεια καθιστά την κατάσταση πιο περίπλοκη για την Ιταλία και την ευρωζώνη.

Στην ανάγκη υλοποίησης των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων εστίασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα χρειάζεται να γίνει και πάλι ανταγωνιστική και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών, πρόσθεσε.

Ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πεπεισμένος ότι σήμερα μπορεί να επιτευχθεί καλή πρόοδος στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την Ελλάδα.

«Νομίζω ότι θα έχουμε σήμερα το πρωί μία συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Θα εργασθούμε πολύ σκληρά γι΄αυτό σήμερα», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμένια απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξει σήμερα απόφαση για βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup.

Ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν δεν θα συμμετάσχει σήμερα στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, καθώς είναι μεταξύ των υποψήφιων διαδόχων του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα.