Θετική έκβαση που θα οδηγήσει σε εκταμίευση του συνόλου συνολικά των 2,8 δισ. ευρώ (της υποδόσης της α’ αξιολόγησης) από το EuroWorking Group.

Ουσιαστικά μετά την απόφαση του Eurogroup για σπάσιμο της υποδόσης (των 2,8 δισ. ευρώ) σε δύο κομμάτια, το EWG εξάτασε τα στοιχεία Σεπτεμβρίου για να επιβεβαιώσει ότι οι στόχοι σε ό,τι αφορά την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου εκπληρώθηκαν, κάτι για το οποίο έχει ήδη πειστεί το κουαρτέτο.

Δηλαδή με την δόση των 1,1 δισ., να έχει ήδη πάρει την έγκριση του Eurogroup από τη συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου, σήμερα, Δευτέρα, οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέτασαν τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου που απέστειλε η ελληνική πλευρά για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση και των υπόλοιπων 1,7 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η πορεία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου συζητήθηκε με το κουαρτέτο την πρώτη κιόλας ημέρα των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών να επιβεβαιώνουν ότι η Αθήνα έπιασε τους στόχους σε ό,τι αφορά την εξόφληση χρεών του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Το συμβούλιο των Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), το οποίο συνεδριάζει αύριο (Τρίτη) το πρωί στις Βρυξέλλες, αναμένεται να εγκρίνει και τυπικά την εκταμίευση του συνόλου των 2,8 δισ. ευρώ.