«Η ρύθμιση του χρέους είναι συνθήκη σταθερότητας για τη χώρα, οπότε προκαλούν εντύπωση όσοι επιχειρηματολογούν για το αντίθετο. Η κυβέρνηση διεκδικεί αδιάκοπα τη ρύθμιση του χρέους, όπως άλλωστε ορίζει και η ίδια η συμφωνία. Όσοι εναντιώνονται είναι μειοψηφία» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ, προσθέτοντας πως η διαδικασία της ρύθμισης είναι «κλειδί» για ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, έξοδο στις αγορές και στόχους πλεονασμάτων μετά το 2018.

Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε «ότι η επίλυση του ζητήματος των επιχειρηματικών κόκκινων δανείων με αναπτυξιακά κριτήρια θα δώσει μεγάλη ώθηση στην παραγωγική οικονομία, ενώ συμπλήρωσε ότι για την κυβέρνηση, η ανάδειξη του νέου παραγωγικού υποδείγματος είναι προτεραιότητα στο εγχείρημα της εξόδου από την κρίση».

«Το στρεβλό παραγωγικό υπόδειγμα των προηγούμενων δεκαετιών ήταν όχι μόνο μέρος αλλά υπόβαθρο της κρίσης», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι από την κρατικοδίαιτη, με χρέη «μέσα» και καταθέσεις «έξω», δραστηριότητα πρέπει να μεταβούμε στην κοινωνικά υπεύθυνη/βιώσιμη επιχειρηματικότητα.

«Κράτος Δικαίου, θεσμοί που εμπιστεύονται οι πολίτες και κοινωνία όρθια είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία της αγοράς», συμπλήρωσε.

Σημείωσε, επίσης, ότι προτεραιότητα είναι η μείωση του φορολογικού βάρους, αλλά και η δίκαιη και αναλογική κατανομή του. «»Κλειδί» η πάταξη της φοροδιαφυγής», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε πως «η διάζευξη «μικρό ή μεγάλο κράτος» είναι ψευδεπίγραφη», κάνοντας λόγο για «νέο μοντέλο συνεργασίας Δημοσίου, ιδιωτών και κοινωνίας των πολιτών».

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι «ο τουρισμός στήριξε και στηρίζει την ελληνική οικονομία δείχνοντας ότι είναι εδραιωμένος σε γερές βασεις».

Στόχος για τον τουρισμό είναι η διαμόρφωση νέας συνεκτικής στρατηγικής για τον κλάδο με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως ο τουρισμός μπορεί να είναι μοχλός ανάταξης της ευρύτερης οικονομίας ως πυρήνας παραγωγικών συμπλεγμάτων και παραγωγικών διασυνδέσεων.