«Ο κ. Δαβάκης παίζει πρωτοφανή μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στους οποίους η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, της οποίας ήταν μέλος, έκοψε το 35% των μισθών. Καταφεύγει σε ασύστολα ψεύδη, αναζητώντας απεγνωσμένα τρόπους να ασκήσει αντιπολίτευση», αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην απάντησή του στον υπεύθυνο του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λακωνίας, Θανάση Δαβάκη.

Ο κ. Δαβάκης ανέφερε σε δήλωσή του πως παρήλθε η 30η Σεπτεμβρίου και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών τα χρηματικά ισοδύναμα για να μην ανασταλούν οι μισθολογικές προαγωγές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Τα ισοδύναμα μέτρα, τα οποία επικαλείται ο κ. Δαβάκης, εστάλησαν στο υπουργείο Οικονομικών στις 16 Σεπτεμβρίου 2016» ανέφερε ο κ. Καμμένος .

«Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί από την κυβέρνηση και κυρίως από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αντιμετωπίζει τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τον απαιτούμενο σεβασμό» ανέφερε ακόμη ο κ Δαβάκης και «όχι με ψεύδη και δήθεν άκαρπες προσπάθειες, προκειμένου ο κ. Καμμένος και το κόμμα του να αποκομίσουν μόνο επικοινωνιακά και ψηφοθηρικά οφέλη».

«Αν κάποιοι δεν σέβονται τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο κ. Δαβάκης και το κόμμα του. Είναι άδικο και για τη Νέα Δημοκρατία να εκπροσωπείται από τον κ. Δαβάκη, που είτε δεν κατανοεί είτε παίζει το παιχνίδι του παραλόγου», καταλήγει η απάντηση του κ. Καμμένου.