Οταν ο Γιώργος  Σταθάκης δίνει τα φώτα του στους Ευρωπαίους παραδίδοντας μαθήματα αλτρουισμού, απλώς τρελαίνομαι. Για την ακρίβεια ΤΡΕ-ΛΑΙ-ΝΟ-ΜΑΙ.

Πήγε την Πέμπτη στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας στις Βρυξέλλες  και τους είπε ότι εμείς εδώ προετοιμάζουμε νομοθετική ρύθμιση η οποία θα βάζει τάξη στην οικονομία διαμοιρασμού (sharing economy my dear), αλλά δεν θα κρατήσουμε για πάρτη μας τα εργαλεία διαμοιρασμού της γνώσης.

Αντιγράφω από το δελτίο Τύπου του υπουργείου Σταθάκη: «Αυτή η προσπάθεια δεν περιορίζεται στην ελληνική αγορά, αντιθέτως, το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού έχει ήδη προβεί σε μια σειρά παρεμβάσεων ενώπιον των αρμόδιων ομάδων εργασίας του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, ώστε να διασφαλιστεί η οικονομικά ισορροπημένη και κοινωνικά βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας του διαμοιρασμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Αν αναρωτιέστε τώρα πώς θα μπει τάξη στην οικονομία διαμοιρασμού, η απάντηση είναι απλή: θα μπει φόρος στο μίσθωμα που εισπράττουν Ελληνες οι οποίοι διαθέτουν προς ενοικίαση τα σπίτια τους μέσω Διαδικτύου, τύπου Airbnb, διότι τώρα πάει σύννεφο η φοροδιαφυγή.