Σύντομα αναμένεται να καταβληθούν στους αγρότες 150 εκατ. ευρώ που αφορούν σε επιστροφές ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Αυτό ανέφερε, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση του υπουργείου στη Λαμία.

Ο υπουργός επισήμανε ακόμη ότι εντός του έτους θα ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες του 2015 και των παλαιότερων χρόνων, ενώ θα καταβληθούν τέλη Οκτωβρίου το 70% της βασικής ενίσχυσης του 2017, μέσα Νοεμβρίου το 60% της εξισωτικής του 2016 και περί τα μέσα Δεκεμβρίου το υπόλοιπο της βασικής και το «πρασίνισμα», πληρωμές που συνολικά θα φτάσουν στα 2 δισ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι είναι ύψους 4,7 δισ.ευρώ κοινοτικής συμμετοχής, που μαζί με την εθνική και την ιδιωτική συμμετοχή, θα κινητοποιήσει συνολικούς πόρους της τάξης των 6 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ότι αποτελεί το βασικό εργαλείο για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου. Μάλιστα, στο πλαίσιο της αντίληψής για αποκέντρωση και ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης, εκχωρείται η διαχείριση του 37% των πόρων του νέου ΠΑΑ στις Περιφέρειες.