Αυξάνεται η δυσαρέσκεια στους κόλπους του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), διότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει ακόμα δεσμευτεί ότι θα συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

Ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) Πέτερ Ράμσαουερ, επικεφαλής της οικονομικής επιτροπής της Μπούντεσταγκ, ζήτησε με δήλωσή του στην Bild να γίνει νέα ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή, εάν το ΔΝΤ δεν παράσχει τη διαβεβαίωσή του ότι θα συμμετάσχει μέχρι το τέλος του 2016.

«Πολυάριθμοι βουλευτές νιώθουν ότι τους έχουν κοροϊδέψει», δήλωσε στην ίδια εφημερίδα και ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής και εκπρόσωπος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Κρίστιαν φον Στέτεν.

«Σε τελευταία ανάλυση, η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στη Βουλή κατά την ψηφοφορία για το τρίτο πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται κανείς έτσι στο Κοινοβούλιο», τόνισε μιλώντας στην Bild.

Αλλά και ο Μίχαελ Φουκς, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CDU, υπενθύμισε ότι πάντα λεγόταν ότι θα συμμετάσχει το ΔΝΤ. Ελπίζει δε ότι σύντομα το Ταμείο θα δώσει το πράσινο φως και θα συμμετάσχει.