Εντός της Πέμπτης αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οριστικές υπογραφές στο σχέδιο σωτηρίας της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης.

Το διπλό deal, καθώς περιλαμβάνει συμφωνία της Σκλαβενίτης με τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες και της Σκλαβενίτης ΑΕΕ με τη Μαρινόπουλος Α.Ε., για τη μεταβίβαση της δραστηριότητας της δεύτερης στην πρώτη, θα αποτελέσει το πρώτο μεγάλο βήμα για να αλλάξει σελίδα μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από την υπογραφή του σχεδίου διάσωσης, θα ξεκινήσει άμεσα ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων της Μαρινόπουλος με προϊόντα, όπως άλλωστε προβλέπει και το επιχειρησιακό σχέδιο της Σκλαβενίτης.

Σημειώνεται πως το σχέδιο της Σκλαβενίτης προβλέπει τη διατήρηση του αριθμού των εργαζομένων της Μαρινόπουλος και μεταφορά των δικαιωμάτων και της προϋπηρεσίας τους στη νέα εταιρεία καθώς και τη διατήρηση του συνόλου των καταστημάτων της εταιρίας Μαρινόπουλος, τα οποία από τις αρχές του 2017 – και σταδιακά – θα ανανεώνονται και θα αλλάξουν το brand name τους από Μαρινόπουλος σε Σκλαβενίτης.