Στο ύψος των 165,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν ταενοποιημένα συνολικά έσοδα της Forthnet για το πρώτο εξάμηνο του 2016, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Η διοίκηση της εταιρείας αποδίδει τη συρρίκνωση των εσόδων της και της πελατειακής της βάσης-συνδρομητών της, στη «μείωση της αγοραστικής δύναμης και τη συντηρητική προσέγγιση στην εμπορική πολιτική του ομίλου».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, τα συνολικά έσοδα του Ομίλου Forthnet διαμορφώθηκαν στα 165,5 εκατ. ευρώ, έναντι 182,8 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο (πτώση 9,5%) και το προσαρμοσμένο EBITDA στα 26,8 εκατ. έναντι 29,1 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας τον Ιούνιο του 2016 ανερχόταν σε 325 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές συνδρομές διαμορφώθηκαν στις 1,073 εκατομμύρια, όταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ήταν 1,173 εκατ. Επιπλέον, οι συνδρομητές συνδυαστικών υπηρεσιών-3play ανήλθαν στους 328 χιλιάδες, οι συνδρομητές broadband υπηρεσιών στους 613 χιλιάδες και οι συνδρομητές pay TV υπηρεσιών (Nova) στους 460 χιλιάδες.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Πάνος Παπαδόπουλος, σημείωσε πως «σε ένα δύσκολο και παρατεταμένο υφεσιακό περιβάλλον, με αρνητικές συνέπειες στο διαθέσιμο εισόδημα, συνεχίζουμε να εστιάζουμε τόσο στη βελτίωση της κοστολογικής μας βάσης όσο και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας».

Μέσα από νέες συμφωνίες, προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος, «εμπλουτίζουμε το περιεχόμενο και τα διαθέσιμα κανάλια, ενώ εξακολουθούμε να βελτιώνουμε την εμπειρία των συνδρομητών μας, διαθέτοντας πλέον υπό το εμπορικό σήμα Nova όλες τις υπηρεσίες για οικιακούς καταναλωτές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προσφέροντας σε όλους εικόνα υψηλής ευκρίνειας και νέες δυνατότητες on demand θέασης περιεχομένου».

Ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη «την εξασφάλιση της συμφωνίας με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων και την επερχόμενη έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης της εταιρείας».

Υπενθυμίζεται, ότι το Δ.Σ. της εταιρίας έχει εγκρίνει την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους μέχρι και του ποσού των 99.087.466,50 ευρώ με προθεσμία έως τις 21 Οκτωβρίου 2016.