Εφοδο στο σπίτι του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και τεσσάρων συνεργατών του στο πλαίσιο της ερευνάς για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έγινε από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η εντολή για έρευνα δόθηκε από τον επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παν. Αθανασίου, καθώς όπως είναι γνωστό οι εισαγγελείς Έλένη Τουλουπάκη, Γ. Καλούδης και Χρ. Ντζούρας εδώ και ενάμιση μήνα διενεργούν έρευνα σχετικά με τυχόν σχέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου με τα προαναφερόμενα αδικήματα.

Η έρευνα ξεκίνησε με βάση νομίμως καταγεγραμμένες συνακροάσεις οι οποίες παραδόθηκαν στην Εισαγγελία προ δυο μηνών από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούσε για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου ΜΙG το 2011. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας προέκυψαν νόμιμες συνακροάσεις από τις οποίες φέρεται να υπάρχουν ενδείξεις ότι στελέχη του ομίλου αναφέρονται σε μη νόμιμες συναλλαγές, γίνονται άμεσες και έμμεσες αναφορές σε κίνηση χρημάτων που πρέπει να δικαιολογηθούν ή να εμφανιστεί ότι προέρχονται από τρίτους.

Οι εισαγγελείς κατέσχσεσαν σύμφωνα με πληροφρίες έγραφα και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποια τώρα θα μελετήσουν και θα αξιολογήσουν πριν προχωρήσουν στο επομενο στάδιο της έρευνας