Τη μείωση του αριθμού των Ευρωπαίων Επιτρόπων ζητεί ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2016 12:54 |
Τη μείωση του αριθμού των Ευρωπαίων Επιτρόπων ζητεί ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας ζήτησε από τις Βρυξέλλες τη μείωση του αριθμού των Ευρωπαίων Επιτρόπων, αλλά και την επανεξέταση της διάθεσης των κονδυλίων του προϋπολογισμού της ΕΕ, καθώς συμπληρώθηκε μία και πλέον εβδομάδα από την απόφαση των Βρετανών, ν' αποχωρήσουν από την ΕΕ.

 “Μία Ευρώπη, στην οποία οι 27 Επίτροποι θέλουν απλά ν' αποδείξουν τους εαυτούς τους, δεν έχει λογική συνέπεια. Έτσι, ο αριθμός τους θα πρέπει να μειωθεί,” δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Neue Osnabruecker Zeitung.”

 Η απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, για την αποχώρηση της χώρας τους από την ΕΕ, προκάλεσε αστάθεια στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές, αποσταθεροποίησε την πολιτική ζωή της Βρετανίας και ενεργοποίησε γενικότερο προβληματισμό για τη μελλοντική προοπτική της ΕΕ.

 Ο Γκάμπριελ, που είναι κι αντικαγκελάριος της γερμανικής κυβέρνησης, δήλωσε επίσης ότι το Brexit δεν έθεσε σε κίνδυνο την ΕΕ, ενώ άφησε ανοιχτή την πιθανότητα επιστροφής της Βρετανίας, μετά από μερικές δεκαετίες, με δεδομένο ότι οι νεαροί ψηφοφόροι ψήφισαν σε μεγάλο ποσοστό υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

1
Α.Σ.
03/07/2016 20:29
Δεν είναι καθόλου σίγουρο, όμως, ότι αυτοί οι τώρα νέοι ψηφοφόροι, θα έχουν την ίδια άποψη όταν δεν θα είναι πια νέοι. Πόσοι από μας, π.χ., π.χ. στα 50 ψηφίζουμε το κόμμα που ψηφίζαμε στα 20 και 30, ή έχουμε τις ίδιες πολιτικές ιδέες;