Θετική για το αξιόχρεο της Ελλάδας (credit positive) θεωρεί ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s τη συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε στο Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Ειδικότερα, ο Moody’s σημειώνει: «Η συμφωνία μειώνει τον κίνδυνο μίας πίεσης στη ρευστότητα, ιδιαίτερα βραχυπρόθεσμα, καθώς οι πληρωμές χρεολυσίων και τόκων από την Ελλάδα από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο φέτος ανέρχονται σε 7,5 δισεκ. ευρώ.

»Το Eurogroup έδωσε, επίσης, έναν οδικό χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους, που είναι θετικός για το αξιόχρεο, καθώς σηματοδοτεί μία αυξανόμενη συναίνεση μεταξύ των χωρών – μελών της Ευρωζώνης και των θεσμών, δηλαδή του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους».

»Αν και η ανακοίνωση δεν αναφέρει λεπτομέρειες για τη μορφή της ελάφρυνσης του χρέους, είναι σαφές ότι ουσιαστική ελάφρυνση θα εξετασθεί μόνο μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018 και υπό την προϋπόθεση της ικανότητας της Ελλάδας να εφαρμόσει επιτυχώς τους όρους του προγράμματος».