Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για τη χορήγηση ελάφρυνσης χρέους στην Ελλάδα παρά τη γερμανική αντίθεση, ζητά το ΔΝΤ από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, τονίζοντας ότι έτσι «ανατρέπονται οι προσεκτικά ενορχηστρωμένες διαπραγματεύσεις εν όψει της έκτακτης συνεδρίασης την Δευτέρα».

Με επιστολή της προς τους 19 υπουργούς την Παρασκευή το βράδυ, την οποία έχουν στην κατοχή τους οι FT, η Κριστίν Λαγκάρντ δηλώνει ότι οι αδιέξοδες συνομιλίες με την Αθήνα για την εξεύρεση των προληπτικών μέτρων των 3 δισ., οι οποίες διεξάγονται εδώ και ένα μήνα, έχουν αποβεί άκαρπες, και ότι η ελάφρυνση χρέους πρέπει να μπει στο τραπέζι άμεσα. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

«Για να υποστηρίξουμε την Ελλάδα με μια νέα συμφωνία με το ΔΝΤ, είναι απαραίτητο η χρηματοδότηση και η ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας να βασίζονται σε ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους διότι υποστηρίζονται από αξιόπιστα μέτρα για την επίτευξή τους», αναφέρει η Λαγκάρντ.