Δεν θα υπάρξει έκτακτο Εurogroup για την Ελλάδα την Πέμπτη, χρειάζεται περισσότερος χρόνος, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε μία προσπάθεια επίρριψης της ευθύνης στο ΔΝΤ, θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει για το πρωί της Μ. Τετάρτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, από τον οποίο θα ζητήσει σύγκληση της Συνόδου Κορυφής ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου.

«Ενδεχομένως, τη Μεγάλη Τετάρτη να υπάρξει νέα συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από τις διαπραγματεύσεις διάρκειας περίπου μισής ώρας της Μεγάλης Τρίτης.

Όπως είπε ο υπουργός, την διακοπή ζήτησαν οι επικεφαλής των κλιμακίων, προκειμένου να διαβουλευτούν μεταξύ τους και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε, επίσης, ότι η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί να περιληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στο πακέτο των «προληπτικών» παρεμβάσεων ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Επισήμανε, πως «αυτήν την πρόταση την έχουμε απορρίψει», χωρίς, ωστόσο, να αποκλείσει να υπάρξει εμμονή από το ΔΝΤ στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε ένας «μηχανισμός δέσμευσης» της Ελλάδας για τη λήψη των πρόσθετων μέτρων των 3,6 δισ. ευρώ, εάν υπάρξουν αποκλίσεις ως προς τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Σημειώνεται ότι, στη συγκεκριμένη συζήτηση μετείχαν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, όσο και ο διευθυντής του γραφείου τού πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.