Την εκτίμηση ότι υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις για τα ανοιχτά θέματα της αξιολόγησης και σε αυτή τη βάση το κουαρτέτο μπορεί να επιστρέψει στην Αθήνα «μέσα στις επόμενες ημέρες» εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup.

Προηγήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, o oποίος επιπλέον συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και οι δύο συναντήσεις διεξήχθησαν σε εποικοδομητικό κλίμα και υπήρξε σαφής συνεκτίμηση της ανάγκης να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η πρώτη αξιολόγηση.

«Οι εργασίες προχωράνε καλά. Ο διάλογος είναι εποικοδομητικός» και η δουλειά σε «τεχνικό επίπεδο» συνεχίζεται, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί αναφορικά με τη συζήτηση που θα γίνει στο Eurogroup για την Ελλάδα.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι εάν συνεχιστεί η πρόοδος, και ειδικά στις συζητήσεις για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και στα δημοσιονομικά, οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα θα είναι σε θέση να επιστρέψουν «σύντομα», «μέσα στις επόμενες μέρες».

Επίσης, σημείωσε ότι η διατήρηση αυτού του ρυθμού θα επιτρέψει και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Τέλος, δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, υπό την προϋπόθεση ότι «συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα προχωράει».