Αντίστροφη μέτρηση για τις τελευταίες «πινελιές» στο σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ, καθώς έως την ερχόμενη Παρασκευή έχει ζητήσει το ΤΑΙΠΕΔ να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των παρατηρήσεων.

Επιπλέον την Τρίτη συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή φορέων του Πειραιά που ζητούν να μην προχωρήσει η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης. Η απόφαση αναμένεται ύστερα από περίπου 20-25 ημέρες.

Η προσφυγή, που είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί σήμερα, 6 Οκτωβρίου, στο 4ο Τμήμα του ΣτΕ (με επταμμελη σύνθεση), έχει κατατεθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, το Επαγγελματικό και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνήγοροι των φορέων ανέφεραν ότι δεν μιλάμε για μια παραχώρηση μιας επιμέρους μικρής δραστηριότητας αλλά για τη διάθεση προς εκμετάλλευση από ιδιώτη 5 εκατ. τετραγωγικών μέτρων από χώρους και 23 χιλιομέτρων ακτογραμμής.

Εν όψει της συζήτησης ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης είχε καταθέσει στο ΣτΕ υπόμνημα με τις θέσεις της Περιφέρειας Αττικής, όπως διατυπώνονται σε απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (υπ’ αριθμό 394/20.11.2014).