Την άποψη πως ακόμη και ένα παιδί μπορεί να καταλάβει γιατί η ελληνική διάσωση δεν πρόκειται να λειτουργήσει εξέφρασε την Παρασκευή μιλώντας στο CNBC ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Ένα 10χρονο με κάποιες βασικές δεξιότητες μαθηματικών γνωρίζει ότι αυτό δεν μπορεί να τελειώσει καλά, δήλωσε από το Λονδίνο, προσθέτοντας πως το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης είναι ασύμφορο σε μια οικονομία που βρίσκεται σε αυτή τη μεγάλη ύφεση και σε σπιράλ χρέους.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε επίσης ότι δεν πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. «Θεωρεί ότι είναι αναξιόπιστο (το πρόγραμμα), το ίδιο θεωρεί και το ΔΝΤ», δήλωσε.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε πως ο κ. Τσίπρας είναι προσωπικός φίλος του και ένας «εξαιρετικός πολιτικός», ωστόσο δικαιολογώντας τη μη κάθοδό του στις εκλογές σημείωσε: «Δεν μπορώ να κοιτάξω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια και να τους πώε ότι το κόμμα μας είναι σε θέση πλέον να σταθεροποιήσει την οικονομία».

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης επαίνεσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι τον οποίο περιέγραψε ως ένα «εξαιρετικό» κεντρικό τραπεζίτη.